top of page

La Forêt Blanche - Vars i Risoul

Smješten između nacionalnog parka Écrins i prirodnog rezervata Queyras, Forêt Blanche skijaški centar nalazi se na visini od 1650m pa sve to svog vrha na 2750m. Pic de Chabrières, na 2750m, najviša je točka skijaškog centra Forêt Blanche, s kojeg se na obje strane protežu skijaške staze do početnih stanica skijaških žičara u Varsu i Risoulu. 

Forêt Blanche skijaški centar pravo je mjesto za snowboardere i freestyle skijaše, kojima je na raspolaganju 8 snow parkova, 2 half pipe, područja za "freeride" i "boardercross".

Samo u skijaškom centru Vars smješteno je 6 različitih terena za snowboardere.

Najveći snowpark u Varsu je l'Eyssina, smješten na visini od 2400m između dvije sjedeženice pokriva područje od velikih 8 hektara. Ovdje će se pronaći za svakog snowboardera ponešto, od početnika do experta uključujući mnoge skokove, , kutije, šipke i sl.  L’Eysina također obuhvaća i “Alpha Park”, gdje su boxevi napravljeni u obliku slova abecede, tu se nalazi i “boardercross staza” na “Crévoux-Piste”, kao i takozvana “Cool Zona”, s terasama, roštiljima svake večeri.

Serre chevalier ski map

Serre chevalier ski map

Trenutna vremenska prognoza

Ponuda namjenjena obiteljima

Povijest mjesta Vars je vrlo interesantna za istraživanje, te se nudi otkrivanje lokalne kulturne i sportske tradicijske ponude. Također Vars nud veliki broj aktivnosti koji će zadovoljiti sve koji nisu skijaši. Hodanje po snijegu s posebnim cipelama, penjanje po ledu, vožnja helikopterom, paraglajding, snowmobile, i mnogo toga...

Risoul je skijalište namjenjeno obiteljima, te su proteklih godina radili jako puno da se unaprijedi ponuda za djecu, poboljšavajući infrakstrukturu krenuvši od namjlađh. Za malu djecu Risoul ima niz aktivnosti koje omogućuju djeci da napreduju u svoje skijaškom znanju te uživaju u fantastičnom zimskom okruženju u planinama. Posebno su dizajnirane dječje prostorije za djecu od 3 i više godina (grijane kabine, topla pića u svakom trenutku, ski lift namjenjen djeci, razne figurice na snijegu, dječji ski cross itd.). Nakon skijanja za obitelji se nudi mnoge aktivnosti kao što su: klizalište, kino , teretanu, spa i wellness centar, segways, quad-bike i paintball. U Risoulu sigurno će biti nešto za svakoga.

Web stranica skijališta:

https://risoul.com

http://www.vars.com

Otvorenje skijaške sezone:

10.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

17.04.2018. godine

Skijaški liftovi

34

21

5

2

0

Skijaške staze

Zelene

30 km

Plave

Crvene

Crne

Freeride

40 km

130 km

50 km

0

Ukupno: 185 km

Cjenik dnevne ski karte

Odrasli: 49,90 Eura

Djeca: 40,40 Eura 

Skijališta

Autor teksta: Nino Stančić Vidrač

bottom of page