top of page

Les 2 Alpes

Smješteno na n/v od 1650 m centar je istoimenog skijaškog kompleksa, jednog od najvećih u Rhonskim alpama i jednog od nama najbližih francuskih skijališta. Skijalište je u radu od 1950 godine, te je samim time jedno drugo najstarije Francusko skijalište poslije Chamonixa.Les 2 Alpes dio je Grande Galaxie regije koju čine: Alpe d’Huez, La Grave, Puy St Vincent and Vaujany.

 

"Dvije alpe" kako mu hrvati tepaju ujedno je i dom jednog od navećeg ledenjaka u Europe što znači da se skija cijele godine, kako zimi tako i ljeti, kada je to posebna atrakcija za one koji bez skijanja ne mogu. Na vrh glečera vozi vlak, koji prolazi kroz planinu kao i dvije vučnice.

Ono što možemo nazvati djelomično problematičnim barem za početnike jest da što se više spuštate prema gradu strmije su staze. Da bi tome stali na kraj djelatnici Les 2 Alpes odlučili su uložiti dvije godine rada i poprilično puno novaca, te su napravili potpuno novu plavu stazu koja vodi u grad. Samim time sada su postali i obiteljsko skijalište, jer do sada je to bilo teško zamisliti za djecu.

Les 2 Alpes ski map

Les 2 Alpes ski map

Trenutna vremenska prognoza

Web stranica skijališta:

https://en.lesarcs.com/

Otvorenje skijaške sezone:

02.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

28.04.2018. godine

Skijaški liftovi

18

20

4

1

1

Skijaške staze

Zelene

30 km

Plave

Crvene

Crne

Freeride

80 km

56 km

34 km

5

Ukupno: 200 km

Cjenik dnevne ski karte

Odrasli: 50,00 Eura

Djeca: 40,00 Eura 

Skijališta

Apres ski party

U Les 2 Alpesu na rasploaganju vam je 45 raznih barova po skijalištu i izvan njega, što je u francuskoj skoro najviše odmah iz Val Thorensa. Zanimljivo je da Val d'Isere i Tignes koji su najpopularniji imaju zajedno manje barova od Les 2 Alpesa.

Svakako broj 1 je Pano bar, koji je postao franšiza svjetski poznatog La Fouli Douce-a samo mu nije mjenjano ime jer pod tim imenom već godinama izvrsno posluje. Nakon zabave na stazama na dnu gondole Jadri express čeka Vas Umbrella bar gdje se partija do navečer nakon čega svi idu se osvježiti u apatmane i pojesti, te vjerojatno nastavljaju u noćne klubove.

Autor teksta: Nino Stančić Vidrač

bottom of page