top of page

Espace Killy - Tignes & Val d' Isere

Espace Killy, najstarije skijalište u Savojskim Alpama, te kao takvo dovoljno govori samo za sebe. Espace Killy islužbeno je opisano „Le plus bel espace de ski du monde“, što u prijevodu znači najljepši skijaški centar na svijetu, koji se nalazi između tri planine i dvije dolina Tignes i Val d'Isere. Skijaške staze namjenjenu su u potpunosti svima, od onih koji još nisu stali na skije, do prekaljenih skijaških profesionalaca. 156 skijaških staza s ukupnom duljinom od 300 km, 90 skijaških liftova te prekrasna 2 ledenjaka ostaviti će Vas bez daha pogotovo ako dođete u trećem mjesecu kad je tu zaista predivno.

 

Bezbroj off piste skijaških staza, predivne padine na ledenjaku Grande Motte, staze kroz šumu do Val d'Isere i u selima ispod Tignesa privlače ljubitelje skijanja i snowboarda u Espace Killy, uz brojne staze gdje s može skijati kroz duboki powder ili svjetski poznate skijaške staz "Rocher de Bellevarde" u Val d'Isèreu - prilagođena verzija olimpijske staza za muškarce koja je otvorena normalnim skijašima.

Web stranica skijališta:

http://www.espace-killy.nl

Otvorenje skijaške sezone:

26.11.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

01.05.2018. godine

Skijaški liftovi

36

45

11

4

2

Espace killy ski mapa

Espace killy ski mapa

Trenutna vremenska prognoza

Skijaške staze

Zelene

60 km

Plave

Crvene

Crne

Freeride

110 km

78 km

52 km

Ukupno: 300 km

Cjenik dnevne ski karte

Odrasli: 55,50 Euro

Mladež: 44,50 Eura (13-18 god)

Djeca: 44,50 Eura (5-12 god)

Skijališta

Najbolji Apres ski, dogašđaji i turistička ponuda

Paragliding, snowshoeing ili pas sanjkanje su posebno popularni kao aktivni odmor za sve koji ne skijaju. Na raspolaganju su i razne sportske aktivnosti na zaleđenom jezeru, koje pripadaju skijalištu, tu je sportski centar Tignespace s teniskim terenima, fitness studio, trampolin i penjanje. Dostupni su brojni dobri restorani, barovi i diskoteke kako biste svoj dan završili na ugodan način.


Dodatni događaji u Tignesu: Od 2010., Winter X Games Europe svake se godine održava u ožujku u Tignesu. Poseban događaj koji je uvezen iz SAD-a, privlačeći svjetsku klasu ekstremnih zimskih sportaša. Na osam različitih natjecanja u tri dana, profesionalci se mogu uživati i natjecati, na skijaškom i snowboardovom superpipeu i slopestyleu za muškarce i žene.

Originalni La Folie Douce vratio je svoj "Mojo" odnosno smisao za partyanje nakon nekoliko godna kada su se tražili, te sada nude najskuplju i najveću zabavu za Apres ski. Razvodnjena piva od 7 eura, te sve skupo britance dakako ne zamara, dok hrvati ako već idu tamo najčešće se doziraju svojim pljoskama. Uz La Folie douce to je Petit Danois, The Morris bar, The Underground, Victors, i Bar La Rosse. 2 najveća noćna kluba su Dicks Tea Bar i Doudoune...

Autor teksta: Nino Stančić Vidrač

bottom of page