top of page

La Plagne - paradiski

La Plagne je skijaški centar smješten između 1800 mnv pa sve do 3250 mnv. Vrlo je bitno reći da je to skijaški centarkoji je građen planirano, te se sastoji od 10 različitih sela, od kojeg svaki je građen svojim stilom gradnje.

Paradiski, drugi najveći skijaški centar u Francuskoj nastao je spajanjem La Plagne i Les Arcs s velikom gondolom "Vanoise Express" u koju stane 200 ljudi te se time dobilo skijaško područje od nevjerojatnih 425 km u Paradiski centru.

Smještaj u La Plagne-u je tipično francuski, mali apartmani u velikim zgradama... Ali svi koji idu u Francusku znaju da se tamo ne ide zbog smještaja nego zbog prekrasnih staza, sunca, uživanja u svemu ostalom. La Plagne ima izvrsno riješen prijevoz između svojih 10 sela. Uz to što vozi skibus konstatno, najveća zanimljivost svakako su skijaški liftovi, ili popularni skijaški tramvaj koji vozi u selu i od sela do sela od 8 ujutro pa sve do 24 sata. Samim time svi koji ne skijaju, a zbog obitelji moraju doći mogu obilaziti jako puno stvari te se popesti do poprilično velike visine bez skija.

I Francuska ima svoju mamuticu (op.a. najveća zgrada u Zagrebu) imena "Plagne Aime" koja ima u sebi preko 2000 smještajnih jedinica, 360 stupnjeva panoramski pogled te sve bitne sadržaje u sebi (restorani, dućani, ambulanta, disko itd...)

Ski map La plagne

Ski map La plagne

Francuska "Mamutica"

Francuska "Mamutica"

Ski in - Ski out

Ski in - Ski out

Trenutna vremenska prognoza

Web stranica skijališta:

http://winter.la-plagne.com/

Otvorenje skijaške sezone:

17.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

23.04.2018. godine

Skijaški liftovi

35

31

10

1

0

Skijaške staze

Zelene

9

Plave

Crvene

Crne

Freeride

70

34

19

Ukupno: 225 km

Cjenik dnevne ski karte

Odrasli: 52,00 Eura

Djeca: 42,00 Eura 

Skijališta

La Plagne - puno više od skijališta

La Plagne uz to što nudi izuzetno veliki broj skijaških staza s prekrasnim pogledom, te 10 različitih sela, dodatni sadržaji su nešto daje dodatnu vrijednost svima koji se odluče za put u La Plagne.

Spuštanje niz olimpijsku stazu u bobu četverosjedu. Da i to je moguće te je to jedna od najvećih posebnosti u La Plagnu, spuštanje niz pravu bob stazu u bobu kakvom se spuštaju olimpijski natjecatelji te se dostiže brzina do 120 km/h. Kako to izgleda i dojam koliko je to adrenalina možete vidjeti u video, ali realnost je zbilja sjediti unutra i osjetiti to.

U spuštanje po nevjerojatnoj bob stazi tu je i ledeni stup kako bi iskušali svoje penjačke vještina, mogućnost telemark skijanja za one koje žele više, skijanje na romobilu, spuštanje na tubama te još puno puno dodatnih sadržaja uz preko 50 restorane, 10 noćnih barova i sl.

Spuštanje na tubama

Spuštanje na tubama

Telemark skijanje

Telemark skijanje

Telemark skijanje

Telemark skijanje

Penjanje na ledeni stup

Penjanje na ledeni stup

Prekrasan pogled

Prekrasan pogled

Autor teksta: Nino Stančić Vidrač

bottom of page