top of page

La Grave

La Grave je malo kameno naselje poznato kao "najljepše selo u Francuskoj" i nalazi se na izuzetno sunčanom položaju s panoramskim pogledom na glečer Meije. La Grave je jedno od najvećih skijališta na svijetu koja nudi skijanje na divljini i padine koje zaustavljaju dah

La Meije skijaški "tramvaj" pruža jedini pristup na ovaj visoki ledenjački teren, te prevozi putnike na skijanje na La Grave Ruillans Pass koji se nalazina 3200 meters, a za prijevoz treba 30 minuta.

Trifides i Dome de la Lauze vučnice skijaše ih prevoze do 3550 metara, gdje su otkrivene samo dvije skijaške staze, uz pristup Les Deux Alpes skijalištu.

​Ovdje na vašem skijaškom odmoru u La Grave možete uživati u "karvanju" zavoja po vašem nadahnuću i razini skijaško znanja, daleko od bilo kakvih skrivenih staza ili stupova od žičara. Možete skijati prema dolini uz najnevjerojatnije staze u Europi s neprekinutim vertikalnim padom od 2150 metara. To zahtijeva određenu tehničku razinu skijaša i snowboardera, ali prije svega dobru dozu straha i odgovornosti kada se suočavaju s prirodnim terenom na neuređenim stazama.

Ski map La grave

Ski map La grave

Trenutna vremenska prognoza

Web stranica skijališta:

https://www.la-grave.com/

Otvorenje skijaške sezone:

17.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

23.04.2018. godine

Skijaški liftovi

0

2

1

0

0

Skijaške staze

Zelene

0 km

Plave

Crvene

Crne

Freeride

3 km

3 km

0 km

10 km

Ukupno: 16 km

Cjenik dnevne ski karte

Odrasli: 49,00 Eura

Djeca: 37,00 Eura 

Skijališta

La grave mjesto za uživanje i mir

Na planini se nalaze tri ugostiteljska objekta na kojima gosti mogu uživati u panoramskim pogledima na snježnim stazama dok uživaju u finoj planinskoj kuhinji. U gradu barovi i restorani su vrlo rijetki, jer mnogi turisti imaju tendenciju da ostanu i ručaju u udobnosti svog hotela, ali lokalni specijaliteti mogu se uživati samo nekoliko minuta hoda od vašeg smještaja.

 

Ostale aktivnosti koje možete uživati tijekom skijaškog odmora u La Grave uključuju skijaško trčanje, šetnje, sanjkanje i klizanje na ledu.

Autor teksta: Nino Stančić Vidrač

bottom of page