top of page

Les Arcs - Paradiski

Skijaški centar Les Arcs sastoji se od 4 skijaška sela: Arc 1600Arc 1800Arc 1950 and Arc 2000

Paradiski, drugi najveći skijaški centar u Francuskoj nastao je spajanjem La Plagne i Les Arcs s velikom gondolom "Vanoise Express" u koju stane 200 ljudi te se time dobilo skijaško područje od nevjerojatnih 425 km u Paradski centru.

Na skijanju i snowboardanju Les Arcs će vam pružiti doslovno sve, za sve koji žele naučiti skijati, napredovati ili biti vrhunski i uživati u ekstremnim stazama jer nudi staze namjenjene svima.

 

Za početnike svako od sole nudi prekrasne zelene i plave skijaške staze koje su široke i dugačke te su okružene suncem. Ono što je svakako za preporuku su staze Mont Blanc iznad Arc 1600, te staze kojima se spuštaju dolinu Col de la Chal prema selu Arc 2000

Mogućnost istraživanja i prostranstva skijaških staza srednjim rekreativcima biti će pružena do beskonačnosti. Mnoge skijaške rute imaju mogućnost težeg i lakšeg puta za spuštanje niz staze, te je to odlično za grupu skijaša koji nisu podjednaki u svojem znanju a opet žele skijati zajedno. Tako da oni napredniji rekreativci će uvijek moći težom linijom, dok će nešto slabiiji lakšom ali će se opet naći skupa. 

Za vrhunske skijaše i experte Les Arcs nudi vrh Aiguille Rouge koji ima par prekrasnih crnih staza kojima se spušta u Arc 2000. Također par šumskih staza pružaju se sa vrha Les Arc Peisey Vallandry

Les Arcs ski map

Les Arcs ski map

Trenutna vremenska prognoza

Web stranica skijališta:

https://en.lesarcs.com/

Otvorenje skijaške sezone:

17.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

23.04.2018. godine

Skijaški liftovi

11

27

5

1

1

Skijaške staze

Zelene

3

Plave

Crvene

Crne

Freeride

63

43

17

Ukupno: 205 km

Cjenik dnevne ski karte

Odrasli: 60,00 Eura

Djeca: 48,00 Eura 

Skijališta

Les Arcs - skijalište s mnogo dodatnih sadržaja

Les Arcs možda nije mjesto gdje će se partijati od jutra do sutra, već je više okrenuto ka puno većim sadržajima na skijalištu.

Lavina park je skijaško područje za trening i potragu te promicanje svijesti i opasnosti o skijanju izvan označenih staza.

Park je opremljen s elektronskim traning sustavom koji ima kontrolnu kutiju (start, timer, broj žrtava) i deset sondi koje su zakopane na početku zime kako bi simulirali žrtve lavne za ravnomjernu potragu.

Vodeni spust je objekt koji je napunjen vodom preko kojeg se spušta, te ukoliko se dođe u dodir s vodom biti će te mokri u trenutku.

Ukoliko se odlučite otići u Les Arcs sigurno nećete požaliti a ostale detalje Vam ostavljamo za istraživanje.

Autor teksta: Nino Stančić Vidrač

bottom of page