top of page

Chamonix

Chamonix skijalište okružuje 5 skijaških centara koji čine jednu cjelinu doduše samo kada je u pitanju skijaška karta (op. a. skipass). Istina je da je Chamonix raj za freeride jer pruža skijanje ispod najvišeg masiva u Europi Mont Blanca, ali isto tako je istina da je Chamonix prije svega jako skup u odnosu na ono što nudi, ima vrlo staru infrastrukturu a da bi obišli sva skijališta morate se koristiti svojim automobilom ili busom što čini ovaj skijaški centar jako nepratičan. 

Dakako ima Chamonix i svojih dobrih strana. Grand Montets je svjetski poznata skijaška meka za freeride i snowboard entuzijaste koje vole ne uređene staze ispod najvećeg planinskog masiva Europe Mont Blanca. Iako treba reći da Grand Montets nudi i mnoge mogućnosti za sve razine skijaša u svoje skijaškom centru prvenstveno je poznato o gore naveedenom. Skipass Mont Blanc Ultimate uz skijaške centre Chamonixa omogućuje jedan dan skijanja u švicarskom Verbieru te jedan skijanja u talijanskom Courmayeuru.

Web stranica skijališta:

http://chamonix.com

Otvorenje skijaške sezone:

02.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

01.05.2018. godine

Skijaški liftovi

19

16

7

6

0

Ski mapa Chamonixa

Ski mapa Chamonixa

nix3

nix3

Photo: Chamonix.com; Igluski.com

Trenutna vremenska prognoza

Skijaške staze

Zelene

Plave

Crvene

Crne

Freeride

8

28 

20

10

Ukupno: 110 km

Cjenik dnevne ski karte

Odrasli: 50,50 Euro

Djeca: 42,90 Eura

Skijališta

Željeznica s pogledom, ledenja špilja...

Chamonix uz bogati freeride skijaški raj nudi prekrasne šetnjice, hodanje po snijegu te mnogobrojne sadržaje.

Montenevers željeznica vodi vas do ledenjaka Mer de Glace kroz prekrasan krajolik i pogled na isti.

 

Najviša gondola u Europi vodi vas  na vrh Aiguille du Midi, za ljude željne adrenalina i malo dubljeg džepa tu će se naći piloti helikoptera koji nude let preko Mont Blanca za određenu naknadu dakako. Skijaški, odnosno ljetni tramvaj ovisno o dobu godine kad ste u Chamonixu vozi vas s početnih 560 mnv do 2380 mnv i NID D’AIGLE. Tramvaj je naravno vozi do najvišeg dijela u Europi za takav tip prijevoznog sredstva. 

Skijaški praznici u Chamonixu nude širok izbor kafića i primamljivih slastičarnica uz 14 barova, 80 restorana, 100 trgovina i 7 diskoteka.  Kino Vox oduševljava gledatelje filma sa svim najnovijim filmovima - i često u originalnoj verziji.

Željeznica

Željeznica

Ledena špilja

Ledena špilja

Tramvaj po ljeti

Tramvaj po ljeti

Tramvaj po zimi

Tramvaj po zimi

Photo: Chamonix.com

Autor: Nino Stančić Vidrač

bottom of page