top of page

Recenzija skijališta

Flachau snow space Salzburg

Snježno skijaško prostranstvo i jedno od najboljih i najvećih skijališta u regiji Salzburg koje spada pod skup skijališta "Ski amade". Flachau je poznato austrijsko skijalište koje se već godinama nalazi u vrhu europskih i svjetskih skijališta. Smješteno na samoj autocesti skijalište je lako i brzo dostupno našim skijašima.

Godinama prije je Flachau slovio kao jako dobro skijalište, a sezone 2013/2014 spojen je sa susjednim Wagrain-om velikom stajaćom gondolom kapaciteta 100 skijaša koja je spojila dvije planine, te su time ta dva skijališta postala cjelina. U ovom trenutku skijalište broji 115 kilometara staza, mahom crvene markacije, više od 70% skijaških staza, no svaki tip skijaša i snowboardera će pronaći ponešto za sebe, neovisno o malenom broju crnih i plavih staza.

Najpoznatija staza je Hermann Maier FIS staza na kojoj se vozi svjetski skijaški kup za skijašice. Staza je nazvana po višestrukom pobjedniku Svjetskog kupa Hermanu Maieru koji živi u Flachau. Lokalno stanovništvo mu iz milja tepa da je on najpoznatiji sin Flachau-a.

3d prikaz skijaških staza u Flachau

Flachau dio ima 4 početne stanice s kojih možete početi vaš pohod na skijaške staze. Ovdje su žičare planski građene te mnoge žičare završavaju na vrhu planine gdje glavni centar skijališta s kojega se možete spuštati u više smjerova. Veliki plus skijalištu je taj što svaka žičara koja kreće iz doline ima svoju stazu koja će je vratiti u dolinu. Skijališta u sklopu ski amade-a su poznata po odličnoj infrastrukturi tako da ćete rijetko naići na neku žičaru starije proizvodnje.

Wagrain dio je malo razvučeniji te se proteže od istoimenog mjesta do sela Alpendorf koji je druga početna stanica uz Wagrain. Na ovoj strani su žičare također u odličnom stanju, a staze variraju od dugačkih do kratkih. Cijelo skijalište je pokriveno topovima za umjetni snijeg.

FLYING MOZART I PANORAMA LINK od 2020/21 spajaju Flachauwinkl & Wagrain

U zimskoj sezoni 2020/21. Snow Space Salzburg ulazi u kategoriju najvećih skijališta u Austriji. Ljubitelji zimskih sportova moći će koristiti više od 200 kilometara staza povezanih žičarama od Alpendorfa sve do Flachauwinkl / Kleinarla. Naime konačno je odobrena građevinska dozvola, te je počela izgradnja nove žičare Flying mozart i Panorama Link.

Gondola Flying Mozart koja iz Kirchbodena u Wagrainu vodi kroz dvije međustanice do mjesta Grießenkareck, te je jedna od najprometnijih žičara u skijaškom području Snow Space Salzburg s 1,3 milijuna vožnji u zimskoj sezoni. Sljedeće godine izgradit će se moderna i visoko učinkovita  gondola s kabinama za 10 putnika koja će zamijeniti žičaru žičaru staru 31 godinu.

Nova kabinska žičara za 10 osoba Panorama Link povezuje dva skijaška područja Snow Space Salzburg i Flachauwinkl / Kleinarl i nudi svim gostima maksimalnu udobnost na padinama i udobnost žičara. Ruta žičare dužine 3,1 km vodi od planinskih stanica na Grießenkareck preko grebena do planinske stanice Flachauwinkl-Kleinarl. 

Na skijalištu je prisutan dobro poznati austrijski štih stoga ćete pronaći puno restorana i barova za okrjepu, a nakon skijanja mnogi od njih će ponuditi i apres ski zabavu. Od apres ski barova valja izdvojiti Dampfkessel kod početne stanice žičare Spacejet 1, LisaAlm kod SpaceJet 2 u Flachau, AlmMonte na vrhu žičare Flying Mozart, Hofstadl na vrhu žičare Starjet 1. 
Skijalište sadrži jedan klasični snow park za sve ljubitelje vratolomija, te zanimljivosti kao staze za mjerenje vremena i brzine. U dolini postoji mnogo staza za skijaško trčanje. Potvrda da je Flachau-Wagrain jedno od najboljih skijališta u Europi ali i cijelom svijetu su brojne nagrade koje je skijalište dobilo u zadnje vrijeme, što je svakako radnicima i voditeljima cijelog kompleksa znak da su na pravom putu.

Općenito o skijalištu

Web stranica skijališta:

https://www.snow-space.com

Otvorenje skijaške sezone:

27.11.2020. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

11.04.2021. godine

Skijaški liftovi

Ski ikone-02.png
Ski ikone-01.png
Ski ikone-03.png
Ski ikone-08.png
Ski ikone-07.png

18

16

9

2

0

Skijaške staze

Lagane:

30 km

 

Srednje:

81 km

 

Teške: 

4 km

chart (1).png

Parking na skijalištu

U Flachau Snow Space skijalištu parking se ne plaća te je kod svake stanice žičare osiguran dovoljan broj parkirnih mjesta kako nebi bilo gužve.

Za razliku od talijanskih skijališta velika većina austrijskih skijališta parking ne naplaćuje. Svakako provjerite na stranicama skijališta za parking, kako vas nebi dočekalo neplanirano iznenađenje. 

Austrijska skijališta

Bad Gastein

Bad Kleinkirchheim - St. Oswald

Dachstein ledenjak

Flachau

Gerlitzen

Goldeck

Grosseck-Spiereck

Hintertuxer Gletscher

Innerkrems

Ischgl - Samnaun

Kals-Matrei

Katschberg

Kaunertal ledenjak

Kreischberg

Kitzsteinhorn - Kaprun Gletscher

Klipitzrol

Kitzbühel

Lienz - Zettersfeld

Molltaler ledenjak

Nassfeld

Obergurgl-Hochgurgl

Obertauern

Pitztal Gletscher

Saalbach - Hinterglemm - Leogang

Serfaus - Fiss - Ladis

Sillian - Hochpustertaler

Sölden

St. Anton - Lech - Zürs

Stubai Gletscher

Turracher Höhe

Zell am See - Schmittenhöhe

Zillertal Arena

bottom of page