top of page

Recenzije skijališta

Screenshot 2020-02-12 at 16.48.33.png

Photo i tekst: Ivor Marok

SAALBACH HINTERGLEMM

Punog naziva Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn skijaški je resort sa otprilike 270km staza (kao dio regionalnog resorta Zell am see - Kaprun Kitzsteinhorn…. Sadrži preko 400km staza i za cijeli resort vrijedi jedna karta – Alpine ski card) , nekoliko povezanih skijališta u maloj dolini iz koje se žičare protežu na obje strane tako da u bilo kojem mjestu da parkirate, nećete imati većih problema prevesti se na neko od drugih brda i staza koje ste poželjeli proći.

Kako stići do odredišta?

Put do ovog resorta jednostavan je, isto kao da idete do Zell am seea no onda imate još starom cestom nekih 30ak minuta lagane vožnje. 

 

Od Zagreba put traje 4:30-5 sati i velikim dijelom vozite se autoputom kraj Ljubljane, preko Villacha, zatim Flachaua i dalje starom cestom. Put je dobar, ceste se redovito čiste i nema nekih problema sa snijegom.

 

Savjet je da na skijalište krenete dovoljno rano budući da samo jedna cesta vodi do skijališta i znaju se stvoriti lagane kolone gdje onda ima i zastoja zbog traženja parkinga i sl. pa put od Zell am see-a od 20ak km zna potrajati i preko 40min.

Parking birajte pametno jer znaju se stvoriti veće gužve na gotovo svim parkinzima koji se protežu kroz sela u dužini većoj od 5km od Vorderglemma preko Saalbacha pa sve do Hinterglemma. Dobro je znati da je i sami Zell am see (Schmitenhohe) povezan žičarama preko brda sve do Saalbacha. Tehnički i iz Leoganga možete doći na većinu staza no samo mjesto je udaljeno i s druge strane brda pa ga ne bi preporučio, osim ako ne nađete neku odličnu ponudu za smještaj.

Skijaške staze 

 

Većinom prevladavaju plave i crvene staze, crnih nedostaje što govori i podatak od samo 18km crno deklariranih staza.

 

Skijalište je cijelo do 2000m pa je dobro provjeriti stanje sa snijegom iako mi nismo imali problema, sve staze su nam bile otvorene, Austrijanci posao odlično odrade s topovima unatoč ne najboljim vremenskim uvjetima.

 

Ipak, rekao bi da na kraju nitko neće biti nezadovoljan budući da postoji i nekoliko FIS staza, staze su odlično uređene čak i pri dnu.

 

Većih čekanja na gondolama nema jer postoji puno točaka s kojih se, iz doline – sa glavne ceste, penje na planinu. Skijalište je jako razvučeno pa je dobro i pogledati-odabrati put za povratak na početnu stanicu, do auta ili smještaja, kako ne biste ostali oko 15-16h na suprotnoj strani resorta i u problemu kako nazad.

Smještaj

Smještaj je moguće naći u dolini u glavnim mjestima no tu je i cjenovno dosta skuplji, barem prema mojem iskustvu. Vjerojatno ako se rezervira 6mj unaprijed, možete proći jeftinije.

Hoteli su uglavnom s 4* i bliže cesti, dok su apartmani bliže stazama.

Gastronomija

Na stazama postoji 50ak raznih restorana, fast foodova i kafića i nije problem naći svoj omiljeni. Dobar dio ih ima relativno velike terase na kojima ćete pronaći svoje mjesto i kada su veće gužve.

U nekim restoranima gdje se poslužuje kao u menzi pripazite na redove jer zna se podosta dugo čekati kada ljudi navale na ručak oko 13h.

 

Cijene su nešto više u ovom dijelu ( usporedba Flachau, Nassfeld….) pa ćete za Bečki odrezak recimo platiti preko 20eu, za velike pive uglavnom oko 6eu, a ostala gotova jela kreću se između 12 za jednostavnija pa sve do 30 eura za kompletan obrok.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Općenito o skijalištu

Web stranica skijališta:

http://www.saalbach.com

Otvorenje skijaške sezone:

27.11.2020. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

11.04.2021. godine

Skijaški liftovi

Ski ikone-02.png
Ski ikone-01.png
Ski ikone-03.png
Ski ikone-08.png
Ski ikone-07.png

20

21

29

0

0

Skijaške staze

Lagane:

140 km

 

Srednje:

112 km

 

Teške: 

18 km

chart.png

Parking na skijalištu

Parking birajte pametno jer znaju se stvoriti veće gužve na gotovo svim parkinzima koji se protežu kroz sela u dužini većoj od 5km od Vorderglemma preko Saalbacha pa sve do Hinterglemma.

 

Dobro je znati da je i sami Zell am see (Schmitenhohe) povezan žičarama preko brda sve do Saalbacha. Tehnički i iz Leoganga možete doći na većinu staza no samo mjesto je udaljeno i s druge strane brda pa ga ne bi preporučio, osim ako ne nađete neku odličnu ponudu za smještaj.

Austrijska skijališta

Bad Gastein

Bad Kleinkirchheim - St. Oswald

Dachstein ledenjak

Flachau

Gerlitzen

Goldeck

Grosseck-Spiereck

Hintertuxer Gletscher

Innerkrems

Ischgl - Samnaun

Kals-Matrei

Katschberg

Kaunertal ledenjak

Kreischberg

Kitzsteinhorn - Kaprun Gletscher

Klipitzrol

Kitzbühel

Lienz - Zettersfeld

Molltaler ledenjak

Nassfeld

Obergurgl-Hochgurgl

Obertauern

Pitztal Gletscher

Saalbach - Hinterglemm - Leogang

Serfaus - Fiss - Ladis

Sillian - Hochpustertaler

Sölden

St. Anton - Lech - Zürs

Stubai Gletscher

Turracher Höhe

Zell am See - Schmittenhöhe

Zillertal Arena

bottom of page