top of page
Sqt-2-dio.jpg

Svjetski kup

Photo: T portal

15. godina Hrvatske u kalendaru Svjetskog skijaškog kupa - 2. dio

Tekst: Hrvatski skijaški timovi

U sezoni 2009 novi bodovi za Ana Jelusic Black koja je bila 16 i Nika Fleiss koja je bila 18, Tea Palić se nije kvalificirala u drugoj vožnji u debitantskom nastupu, a Sofija je odustala u prvoj vožnji. Krunu je prvi puta uzela Maria Riesch ispred Nicole Gius i Šarke Zahrobske.

 

U muškoj konkurenciji Ivica Kostelic je ponovo u borbi za titulu kralja Sljemena, ovoga puta prsa o prsa sa Jean Baptistom Grangeom i nažalost ponovo kratak za svega 5 stotinki, treće mjesto osvaja izneđanje Giualiano Razzoli s brojem 43.

Utrku je za nas obilježio i Dalibor Šamšal koji je bio jedan od čak 13 skijaša koji su izborili drugu vožnju s brojem višim od 30 i to na 12. mjesto, na kraju je završio 23. U drugu vožnju nisu se kvalificirali Ivan Ratkić i Danko Marinelli dok Natko Zrnčić Dim nakon odličnog prvog prolaza pada i završava utrku.


U sezoni 2009/2010 Ana Jelušić je ponovo bila na vrlo dobroj razini na domaćem brdu i osvojila je 11. mjesto dok do bodova ponovo dolazi Nika Fleiss koja osvaja 22.mjesto. Sofija Novoselić ne uspjeva se kvalificirati u drugu vožnju dok Tea Palić ne završava prvu vožnju. Nova snježna kraljica postala je Sandrine Aubert ispred Kathrin Zettel i Sussane Riesch. U muškoj konkurenciji Ivica je imao silnu želju nastupiti na Sljemenu 20ak dana nakon operacije meniskusa i pojavio se na startu, ali na jednom mjestu je izletio i uz penjanje stigao do cilja.

Od ostalih naših predstavnika najbliže drugom laufu bio je Natko Zrnčić Dim kojeg sreća usprskos dobrom skijanju ponovo nije pomazila na domaćem brdu, nedovoljno brz za drugu vožnju bio je i Ivan Ratkić dok Dalibor Šamšal i Danko Marinelli nisu završili prvu vožnju. Novi sljemenski kralj postao je Giualiano Razzoli ispred sunarodnjaka Manfreda Moelgga i Juliena Lizerouxa.

 

Sljedeće sezone Ana Jelušić ponovno dolazi do 11. mjesta, a najsretniji trenutak karijere doživljava Sofija Novoselic koja dolazi do prvih bodova u Svjetskom kupu i 25. mjesta. Tea Palić nije se kvalificirala u drugu vožnju. Snježna kraljica ponovo postaje Marlies Schild ispred Marie Riesch i Manuele Moelgg. U muškoj konkurenciji, Ivica je ponovno u tijesnoj borbi za pobjedu, ali ,,sljemensko prokletstvo'' se nastavlja i ostaje kratak za 10 stotinki iza Andre Myhrera i ispred njegovog sunarodnjaka Mattiasa Hargina. Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal i Tin Široki nisu se nažalost uspjeli kvalificirati u drugu vožnju.

 

Sezonu potom prvi puta nismo imali predstavnicu u utrci, a krunu je obranila Marlies Schild ispred Tine Maze i Michaele Kirchgasser. U muškom slalomu Ivica dolazi do četvrtog, uspostavit će se kasnije i posljednjeg postolja. Bio je treći iza Marcela Hirschera koji je po prvi puta uzeo krunu i Felixa Neureuthera. U drugu vožnju se nisu kvalificirali Dalibor Šamšal i Sebastian Brigović dok je Matej Vidović diskvalificiran. Zbog bolesti i viroze, Natko Zrnčić Dim nije startao utrku.

Photo:tportal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

Sljedeći izeti

Please reload

Partneri
Body balance.png
mah-sport-transparent-bg-rgb-yellow.png
Sponzori-slide-1-06.png
Sponzori-slide-04.png
kaportal-logo-kocka.png
Sponzori-slide-1-07.png
gopro.jpg
Utilitas.jpg
bottom of page