top of page

Svjetski kup

81845569_3406259656075068_93311360390764

Photo: T portal

Hrvatski nastupi u Madonni di Campiglio

Tekst: Hrvatski skijaški timovi

Prvi nastup u Madonni di Campiglio u FIS Svjetskom kupu Ivica Kostelic imao je još tamo 2000. godine, nije bila ljubav na prvi pogled jer mu se dogodilo odustajanje, ali već sezonu nakon osvaja deseto mjesto.

 

Dvije sezone poslije toga, nakon što je prvu vožnju završio 86 stotinki iza vodećeg, s boli u koljenu, koja je ispostavit će se kasnije bila zbog puknut meniskusa, Ivica dolazi do pobjede ispred Giorgia Rocce i Manfreda Prangera. 

 

Dvije sezone potom Ivica utrku završava na sedmom mjestu, a uz njega je na startu Dalibor Samsal koji se ne kvalificira za drugu vožnju.

Nakon toga je uslijedila duga pauza za Madonnu, nije je bilo u kalendaru Svjetskog kupa čak sedam godina. Ivica tada uzima još jedan top 10 plasman, točno desetim mjestom dok se Dalibor još jednom ne uspjeva kvalificirati.


Dvije sezone potom Ivica uzima zadnje bodove 26. mjestom, a Filip Zubčić se ne uspjeva kvalificirati. 2015. godine u drugu vožnju nisu se kvalificirali ni Zubo ni Ivica, a ni Matej Vidović u svom prvom nastupu.

U sezoni nakon toga jedini naš predstavnik je Istok Rodeš, no ni on ne uspjeva ući u drugu vožnju. U 2017. Matej Vidović, Elias Kolega i Istok Rodeš dolaze do cilja prve vožnje, ali bez kvalifikacije za drugu. I onda je došla prošla sezona, Istok Rodeš s visokim startnim brojem ulazi u drugu vožnju gdje pokazuje svoju kvalitetu i dolazi do sedmog mjesta, a igra stotinki mu za samo 2 stotinke oduzima top 5 plasman. Mado također ubilježava rezultat karijere do tada 18. mjestom. Zubo se nije kvalificirao u drugu vožnju, a Eli je nažalost odustao.

Photos: ivica.kostelic.hr & tportal

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

bottom of page