top of page

SKIJALIŠTA

PARTNERI

Photo: Kitzsteinhorn

STANJE NA GLEČERIMA - 18.10.2022.

Na Hintertux glečeru trenutno je otvoreno 38 km i 10 skijaških staza. Trenutno je na vrhu Hintertuxa debljina snježnog pokrivača 105 centimetara. Svakih tjedan dana otvara se 5 do 10 km dodatnih skijaških staza sve dok kompletna planina ne bude u funkciji što se očekuje sredinom studenog. Snowpark i Halfpipe su otvoreni na vrhu glečera

Cijena jednodnevnog skipassa je 60 eura dok je dvodnevni 117 eura za pojedinačne kupnje. Ekipa HULJS-a ovog vikenda je gore pa ćemo dakako javiti i sve novosti od gore. 

Glečer Kitzsteinhorn Kaprun otvorio je svoje staze u subotu 09. listopada 2021.

Otvorene su bile 3 staze: 4a, 4b i 1a na platou glečera ukupne dužine 4 kilometra. 

Na Kitzsteinhorn glečeru trenutno je otvoreno 11 km i 5 skijaških staza.

Trenutno je na vrhu debljina snježnog pokrivača 70 centimetara. Svakih tjedan dana otvara se 5 km dodatnih skijaških staza sve dok kompletna planina ne bude u funkciji što se očekuje sredinom studenog.

Snowpark na Kitzsteinhornu otvoren je 16.10.2021. na platou glečera. 

Cijena jednodnevnog skipassa je 55 eura dok je dvodnevni 101 eura za pojedinačne kupnje. 

Pridruži nam se na izletu na Kitzsteinhorn s polascima iz Zagreba, Rijeke, Pule i Pazina kada se očekuje 25 do 30 km staza u radu.

13.11.2021. - JEDNODEVNI IZLET NA  KITZSTEINHORN 

 

13.-14.11. - DVODNEVNI IZLET NA KITZSTEINHORN

Vidikovac na Kitzsteinhornu je uvijek otvoren uz prekrasan restoran i zaista doživljaj kako treba i biti za prave hedoniste.

Na Stubai glečeru trenutno je otvoreno 24 km i 9 skijaških staza 14 žičara i vučnica na kojim se penje na vrhove staza. Stubai je također otvorio svoje staze 08. listopada dan prije Kitzsteinhorna, ali trenutno s puno boljim uvjetima. Trenutna debljina novog snježnog pokrivača je 30 centimetara, ali dobrim skladištenjem snijega sezona je krenula na vrijeme kako se i planiralo. Učitelji skijanja i HZUTS-a tradicionalno su gore otvarali sezonu, ali čini se da ove godine to neće biti tako. 

Solden i njegov glečer Rettenbach je svoje skijaške staze otvorio među prvima, 23.09.2021. godine sa svega par staza kako bi se natjecatelji mogli pripremati za otvorenje Svjetskog skijaškog kupa koji će biti ovog vikenda 23. -24.10.2022. Trenutno je otvoreno 31 km i 7 skijaških staza od mogućih 143 kilometara koliko Solden nudi u špici sezone. 

Molltaler glečer otvorio je svoje skijaške staze ovog vikenda, točnije 14. listopada. Trenutno je otvoreno 2 kilometra i 2 skijaške staze. Dakako vrlo je bitno znati da je jedna staza velikim djelom rezervirana za skijaške klubove i reprezentacije pa imajte to na umu. Za sada je privlačna cijena skipassa koji se kupuje online i košta 22 eura za jedan dan. Redovna cijena je 49 eura. 

Sve nas sigurno veseli činjenica da nova sezona kreće te vam ovim putem preporučamo: 

Pridruži nam i postani član najbolje skijaške grupe: "Skijanje i skijaško prigovaranje"

bottom of page