top of page
Snježna_kraljica-_zeleno_svjetlo_3.jpg

Skijališta

Photo: Snow Queen Trophy

FIS dao zeleno svjetlo, Snow Queen Trophy potvrđen 04. i 05.01.2020. 

Na Sljemenu se ovih dana događalo pravo skijaško čudo, na temperaturama +10 ekipa sa Sljemena uspjela je očuvati snijeg i pripremiti stazu za svjetski kup. Djelatnici Skijališta Sljeme napravili fenomenalan posao i tajnama koji samo oni znaju kako stvari stoje spasili Snježnu Kraljicu 2020. godine.

 

Predvođeni Igorom Žiljkom,  18 ljudi dva mjeseca je pripremalo Crveni spust za spektakl koji dolazi 04. i 05.01. 2020. u naš grad. Upravom tim ljudima kojima je skijalište Sljeme drugi dom skidamo kapu do poda, prvom prilikom kad odemo na Sljeme stižemo s njima najdražim poklonima ;).

FIS je dao ZELENO SVJETLO. SNOW QUEEN TROPHY održati će se i ovaj put! 

Snježna kontrola obvezna je za sve organizatore utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa, a danas su na Sljeme stigli Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskoga kupa za tehničke discipline za muškarce i Gorazd Bedrač, predstavnik FIS-a te provjerili kvalitetu slalomske staze.

- Staza je u odličnom stanju. Znamo da nije bilo lako boriti se s visokim temperaturama i kišom proteklih tjedana, ali organizatori su odradili odličan posao i očuvali veliku količinu snijega, višu od očekivane. Također danas se vidjelo da se isplatila investicija u novi sustav zasnježenja i nove tehnologije. S obzirom na dobru vremensku prognozu na osnovu koje možemo očekivati da će se napraviti dodatne količine snijega sljedećih dana, potrebne za sigurnosne zone sa strane kao i područje cilja i starta, odlučili smo već danas dati zeleno svjetlo za održavanje utrka 4. i 5. siječnja, izjavio je Emmanuel Couder.

Snježna_kraljica-_zeleno_svjetlo_2.jpg

Ivica Kostelić napravio je svoju inspekciju staze i smatra da je sve spremno. Vjerujemo i da će FIS imati isto mišljenje. 

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

Sljedeći izeti

Please reload

Partneri
Body balance.png
mah-sport-transparent-bg-rgb-yellow.png
Sponzori-slide-1-06.png
Sponzori-slide-04.png
MDV.png
Sponzori-slide-1-07.png
gopro.jpg
Utilitas.jpg
bottom of page