RECENZIJA SKIJALIŠTA

sciatrice-paganella-dolomiti-brenta.jpg

Photo i tekst: Goran Šojat, Azur Tours, Skiportal.hr

ANDALO PAGANELLA

Andalo je mali i simpatičan gradić smješten je na visoravni Paganella točnije na 1040 metara
nadmorske visine. Andalo je vrlo atraktivna destinacija i glavno turističko središte pokrajine Trentina.
Samo skijalište nudi odlične skijaške staze primjerene svima, sve od početnika do vrhunskih skijaša i zadovoljit će sve potrebe starijih do onih najmlađih. Sa vrha skijališta pruža se prekrasan pogled na okolna brda, a poseban pogled je prema jezeru Lago di Garda.

Kako stići do odredišta?

Od Zagreba je udaljeno 600 km, vozite se via Ljubljana – prijelaz Fernetiči – Venecija – Verona – Trento – Mezzolombardo – Andalo. Put s jednim stajanjem trebao bi trajati oko 6 sati. Pazite se radara i vozite po ograničenjima

Skijaške staze 

 

Andalo – Fai della Paganella je skijalište norveške skijaške reprezentacije pa vjerujemo da Aleks Lund Svindal i ostalo društvo nisu izabrali ovo talijansko skijalište slučajno, također i nekadašnja Američka legenda Bode Miller za vrijeme Europske turneje odabrao je Andalo kao svoje trening skijalište na kojem je trenirao zajedno sa Američkom reprezentacijom.


Skijalište je od nekih 50 km skijaških staza i pokriveno je sustavom umjetnog zasnježenja, a žičare su brze i moderne te se svake godine ulaže u infrastrukturu pa Vas uvijek dočeka neka nova žica i modernija u odnosu na prošlu godinu.
Na skijalištu tanjurića nema, što je također jedan veliki plus za početnike. U samom gradiću nalazi se mnoštvo smještaja što hotelskog, što apartmanskog, zatim tu ima veliki sportski centar s bazenima, saunama, klizalištem te mnoštvom ostalih sadržaja kako bi Vaš boravak bio ugodan. Također, mnoštvo smještaja ima i u 3 km udaljenom mjestu imena Molveno uz jezero istog imena.


U Hrvatskom tjednu ski karte za djecu se uglavnom poklanjaju pa već za dvoje odraslih i dvoje djece do 14 godina možete naći smještaj sa uključenim ski kartama za manje od 5.000 kn (smještaj + ski karte).

Smještaj

Andalo nudi mnogobrojne smještajne kapacitete kod samog skijališta u blizini velikog jezera kako Hotelskog tako i apartmanskog. Zadnjih godina postao je baza hrvatskih obitelji kojima je užitak provesti svoj zimski odmor na obiteljskom skijalištu koje nudi jako puno svakoj obitelji. Za škole skijanja na hrvatskom jeziku brinu se Ski Guru, Oreb Ski klub, Carving škola skija i Erik Ski

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

OPĆENITO O SKIJALIŠTU

Web stranica skijališta:

http://www.paganella.net

Otvorenje skijaške sezone:

05.12.2020. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

11.04.2021. godine

Skijaški liftovi

0

11

3

0

0

Skijaške staze

Lagane:

15 km

 

Srednje:

30 km

 

Teške: 

5 km

PARKING NA SKIJALIŠTU

Na većini talijanskih skijališta, posebice sustava Dolomiti Superski budite spremni da ako svojim autom želite parkirati ispred godnole morati će te to platiti od 2 do 4 eura po danu, ovisno o lokaciji gdje je pojedina cijena. Dakako uvijek će biti iznimaka gdje će te moći parkirati ispred pojedine žičare gdje se ne plaća, ali to je više izuzetak. 

TALIJANSKA SKIJALIŠTA

PARTNERI

© 2020 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana