Alta Badia

Alta Badia smještena je u podnožju masiva Selle. Okružuju je brojini vrhovi prekrasnih i specifičnih Dolomita. U Alta Badiji možete se maknuti od svega te uživati satima uronjeni u ovu netaknutu ljepotu ili možete svoj dan posvetiti sportu i wellness sadržajima koji su danas sastavni dio svakog skijališta. U vrhunsku ponudu ne smijemo zaboraviti ubrojiti raznoliku gastronomiju od domaće pa sve do visoke klase međunarodne kuhinje.

Tijekom zimske sezone Alta Badia jest skijaški i snowboard svijet za sebe. Svatko će nešto naći na 130km pripremljenih staza, 53 moderna skijaška lifta i besprijekoran sustav zasnježenja. Centralni je dio Sella ronde koja broji više od 500km skijaških staza. Alta Badia izvrsno je mjesto za početak skijaške turneje prema srcu Dolomita kao što su Sella Ronda i glečer Marmolada. 

Web stranica skijališta:

http://www.altabadia.org/

Otvorenje skijaške sezone:

01.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

01.04.2018. godine

Skijaški liftovi

12

30

0

10

0

Skijaške staze

0 km

70 km

52 km

8 km

Ukupno: 130 km

Skijališta

Photo: Altabadia.org

Trenutna vremenska prognoza

Putevima I. Svjetkog rata

Alta Badia je također poznata po skijaškoj turneji "Putevima I. svjetkog rata. Centralna točka skijaške turneje je planina Mount Col di Lana, koja je simbol I. svj. rata. Skijaška turneja dugačka

je 80 km oko planina, a cijelim putem na skijaškim stazama pratiti će vas ostatci i tragovi I. svj. rata, rovovi koji se protežu u stijene, utvrde, suhozidi i sl.

Start turneje u Alta Badiji je u Corvari prema Campolongo Pass dok ne stignete u Arabbu. Iz Arabbe i Porta Vescovo dignuti će te se do Malga Ciapela/Marmolada. Odavde se također može krenuti u skijaški izlet na ledenjak Marmolada (3342 m)

Turneja se nastavlja skijaškom stazom Lagazuoi prema ski busu. Ski busom dovest će te se do skijališta Civetta te nakon istraživanja skijaških padina Civette zaputiti će te se ski busom iz Pescul-a prema  Fedare kolibe (Giau Pass)... Nećemo Vam sve detalje otkriti, već ćemo pustiti vašem pustolovnom duhu da nastavite "Putevima I. svjetskog rata"!

Napomena: Za cijelu skijašku turneju treba Vam 7 do 8 sati. Samim time preporuka je da krenete u ranim jutarnjim satima kako bi završili turneju prije završetka rada skijaških liftova.

Photo: Altabadia.org

Autorica teksta: Nikol Zović

3 Zinnen Dolomiten - Sextner

Alta Badia - Sella Ronda

Andalo - Fai della Paganella

Arabba / Marmolada - Sella Ronda

Bormio

Cervinia

Civetta - Dolimiti Superski

Cortina d'Ampezzo - Dolomiti Superski

Folgaria

Folgarida i Marileva - Dolomiti di Brenta

Kronplatz

Livigno

Madonna di Campiglio-Dolomiti di Brenta

Passo Tonale - Presena - ledenjak

Passo Stelvio - ledenjak

Piancavallo

Pinzolo

Ravascletto - Zoncolan

San Sicario

Sappada

Sauze d'Oulx

Sella Nevea - Kanin/Bovec

Sestrierre

Tarvisio

Val di Fassa - Sella Ronda

Val Gardena - Sella Ronda

© 2020 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana