Hrvatski skijaški & snowboard festival 2016

Prvo izdanje Hrvatskog skijaškog i snowboard festivala koje se održavalo  12. – 13. ožujka u Nassfeldu okupilo 200 ljubitelja skijanja i snowboardanja.

Pripreme za prvi festival kojem su na prvom mjestu skijanje i snowboardanje te nakon toga zabava i druženje počele su 12. mjesecu 2015. godine kada se okupio organizacijski tim. Naravno s obzirom da je to bio tek početak rada udruge možda je to bio mrvicu preveliki zalogaj. Kasnije se pokazalo da je bilo ispravno iako smo jako puno truda i energije morali uložiti da sve prođe besprijekorno.

Dio #Huljsica i #Huljsovaca na put je krenuo već u petak 11. ožujka svojim vlastitimi vozila dok je većina krenula u ranim jutarnjim satima 12. ožujka. Kretali smo s dvije lokacije, Zagreba i Rijeke. Dva zagrebačka autobusa, jedan na kat a jedan običan zajedno sa 120 skijaša i snowboardera uputili su se u 03:30 dok su 35 članova riječke delegacije krenuli u 04:00 na put. Putem se pričalo, upoznavalo, spavalo, odmoralo za utrku koja nam je slijedila i ostale aktivnosti tokom cijelog dana.  

1/9

Već oko 8:00 prvi bus stigao je na vrh Nassfelda gdje je bilo osiguranje parkiralište, a odmah potom i ostatak buseva. Ekipa postavljača staza i kamermana stavljala je stvari u „Pistenbully“ ili „ratrak“ kako kome draže. Od 9 sati Lera sport iz Rovinja i Fischer pobrinuli su se da svi koji žele mogu testirati skijaške modele za 2016/17 godinu, naravno samo za sudionike festivala.

Start utrke bio je predviđen za 11 sati, te je pomaknut za 11:30 radi pregleda staza, te podjele startnih brojeva. Startna lista izvučene su par dana prije na druženju u Zagrebu koje je bilo javno. Staza je bila postavljena ritmično kako bi ju svaki natjecatelj uspješno svladao kako skijašice i skijaši, tako snowboarderice i snowboarderi.

1/35

1/27

Start je krenuo u 11:30, staza je dobro držala dok su se izmjenili sve natjecateljice i natjecatelji. U ciljnoj ravnini oni koji su prije došli pažljivo su pratili rezultate i bodrili svoje kolege. Na startu je atmosferu zagrijavao postavljač staze i starter Davor Puhak, dok su u cilju za taj dio bili zaduženi naša doktorica Sandra Alavuk Kundović i tehnički delegat Ivan Vučinić. U organizacijskom dijelu svakako treba istaknuti neizmjeran doprinos Ivana i Davora bez kojih ovo sve vezano za utrku bi bilo jako teško izvedivo. Naravno tu su bili i naša voditeljica katnog busa Sandra Kursar Rak, Marin Rak, Krešimir Utović te Domagoj Persen koji su pomagali oko utrke i svega ostalog što je trebalo.

1/40

Oko 15:00 Apres ski party u Zur berghexu je gorio, zabava je trajala još od 14 sati, #Huljsice i #Huljsovci uživali su u taktovima našeg Dj Juky-a. U 16:00 upriličen je svečano proglašenje pobjednika i dodjela medalja ispred kafića te naravno obećani šampanjac za sve sudionike festivala. Izmjenjivali su se taktovi domaćih i stanih hitova, Berghex je gorio, piće se točilo u potocima. Ono što je bitno svi su se zabavljali, družili, pjevali, plesali, u pancericama lumpali po stolovima. Dakako ništa manje bitna činjenica da se nitko nije ozljedio.

© 2019 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana