Alpe D' Huez

Alpe d'Huez jedno je od većih francuskih skijališta po brojnosti i duljini što uređenih što neuređenih skijaških staza. Podatak sa službenih stranica je i taj da je 97% staza pokriveno topovima koji bi u slučaju loših vremenskih prilika trebali osigurati kvalitetno skijanje.

Istina jest da su velike površine skijališta pokrivene tzv „žirafama“, istina jest i ta da su neke staze bile jako dobro napucane umjetnim snijegom, no iz gondola se moglo vidjeti kako puno staza pokrivenih žirafama iz domaćinima poznatih razloga nije bilo u funkciji.  Najlošije su bile uređene staze koje povezuju Alpe d'huez i Oz-Vaujany i koje počinju na visini od 2700 na kojima je bilo puno ledenih ploha i kamenja. 

Trenutna vremenska prognoza

Apres ski

Najbolji apres je na platou Marmottes (2300m) u baru/restoranu zvanom La Folie Douce. Ukoliko ga planirate posjetiti, imajte na umu da počinje dosta rano – već oko 15:30 i završava dosta rano – već oko 17:00 budući da se na skijama morate spustiti na 1860 m u mjesto. Što se tiče cijena: 4 dcl piva dođe 7 EUR, boca vina 40 EUR,  a šampanjci od 80 EUR na više pa tko voli… 

Od ostalih mjesta u gradu valja istaći Sphere bar u kojem se može čuti i živa glazba, a četvrtkom se s možete besplatno natjecati u karaokama s pijanim francuskim vojnicima i još pijanijim sveprisutnim Englezima. U Sphere baru za svaki plaćeni račun dobijete besplatni shooter u Disco baru Igloo, jedinom od nekoliko disco barova koji je radio u hrvatskom tjednu i u kojem se najčešće opijaju djeca pijanih Engleza. 

Gastronomija.

Ukoliko odskijate do susjednog Oza, veća je vjerojatnost da ćete nešto jeftinije pojesti. Naša preporuka i najbolje jelo koje smo probali je XXL hamburger u malom restoranu Au P'tit Truc na dnu četverosjeda Monnfrais. Cijena mu jest 12 EUR, no provjereno može nahraniti dvije osobe. 

Web stranica skijališta:

http://www.alpedhuez.com

Otvorenje skijaške sezone:

02.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

21.04.2018. godine

Skijaški liftovi

23

24

9

6

0

Skijaške staze

Zelene

Plave

Crvene

Crne

Freeride

20 km

34 km

80 km

67km

41 km

Ukupno: 214 km

Cijenik dnevne ski karte

Odrasli: 51,00 Euro

Djeca: 42,00 Eura

Skijališta

Autor: Ivan Galić

© 2020 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana