Zell Am See

Na obali malog alpskog jezera Zeller See smjestio se gradić Zell am See, a iznad grada duž planine prostiru se staze istoimenog skijališta. Grad izuzetno bogate povijesti otvaranjem željezničke pruge 1875. postao je turističko mjesto. Kasnijim razvojem turizma nastale su prve planinarske i skijaške staze.

 

Danas je Zell am See poznato skijalište koje pohode između ostalih i razni Hrvatski rekreativni skijaši. Skijaška sezona traje od kasnog studenog do sredinje travnja. Može se reći da skijalište nudi za svakoga ponešto. Broj žičara na skijalištu je 25 te je većina žičara novijeg datuma. Postoji čak 5 staza koje sa planine vode u dolinu odnosno u samo mjesto.

 

Ovdje se nalazi najduži tzv. funslope na svijetu imena XXL a iznosi 1.3 kilometra duljine. Ono na što su posebno ponosni na skijalištu je Trass crna staza koja na jednom djelu ima nagib od 70% te sama pomisao na takav nagib tjera strah u kosti. Skijalište je u cijelini pokriveno skijaškim topovima.

Trenutna vremenska prognoza

Skijalište i mjesto se trude pratiti današnje standarde stoga je Zell am See pun dodatnih zanimacija i zanimljivosti kao što su freeride ture, ski&snow park, funslope, noćno skijanje, šetnja planinskim prostranstvima u krpljama, a uz navedene sportske aktivnosti, tu su i brojni restorani, barovi koji organiziraju zabave po danu ali i do dugo u noć.

 

Neka od najboljih mjesta za zabavu su Schnaps Hans, Breiteckalm, Pinzgauer Diele bar,Outsider Bar te mnogi drugi. Mjesto sadrži zavidan broj smještajnih jedinica, zato vjerujemo da ćete pronaći smještaj po vašoj volji bez previše problema. Nalazi se i dovoljan broj ski rentova pa niti tu nećete ostati "zakinuti" ukoliko nemate svoju skijašku opremu. U skijalište se zadnjih godina puno ulaže, mnogo je noviteta u pogledu žičara, staza, te su najavljena nova ulaganja u budućnosti.

Web stranica skijališta:

https://www.zellamsee-kaprun.com/

Otvorenje skijaške sezone:

01.12.2017. godine

Zatvaranje skijaške sezone:

15.04.2018. godine

Skijaški liftovi

9

10

7

2

0

Skijaške staze

Zelene

0 km

Plave

Crvene

Crne

Freeride

30 km

28 km

19 km

Ukupno: 77 km

Cijenik dnevne ski karte

Odrasli: 50,00 Eura

Mladež: 37,00 Eura (2000-2009)

Djeca: 25,00 Eura (2009-2017)

Skijališta

Bad Gastein

Bad Kleinkirchheim - St. Oswald

Dachstein ledenjak

Flachau

Gerlitzen

Goldeck

Grosseck-Spiereck

Hintertuxer Gletscher

Innerkrems

Ischgl - Samnaun

Kals-Matrei

Katschberg

Kaunertal ledenjak

Kreischberg

Kitzsteinhorn - Kaprun Gletscher

Klipitzrol

Kitzbühel

Lienz - Zettersfeld

Molltaler ledenjak

Nassfeld

Obergurgl-Hochgurgl

Obertauern

Pitztal Gletscher

Saalbach - Hinterglemm - Leogang

Serfaus - Fiss - Ladis

Sillian - Hochpustertaler

Sölden

St. Anton - Lech - Zürs

Stubai Gletscher

Turracher Höhe

Zell am See - Schmittenhöhe

Zillertal Arena

Autor teksta: Domagoj Persen

© 2020 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana