FIS Svjetski kup

press to zoom

press to zoom
1/1

Photo: Lake Louise

OTKAZANA SJEVERNO AMERIČKA TURNEJA, UTRKE SVJETSKOG KUPA PREBACUJU SE U EUROPU

Autor: HULJS SKI

SJEVERNO AMERIČKA TURNEJA JE OTKAZANA

Ove godine kalendar Svjetskog skijaškog kupa ostao je bez Sjeverno američke turneje zbog trenutno situacije s Covid-19 pandemijom. 

Međunarodni skijaški savez (FIS) objavio je da se otkazuju sve alpske utrke koje su se trebale održati u Lake Louise (CAN), Killington i Beaver Creek (USA).

Zdravstveni rizici i ograničenja putovanja preveliki su tijekom pandemije Covid-19. Zamjenske utrke održati će se u Europi te se potencijalni datumi na lokacijama već traže s obzirom da je Sjeverno američka turneja trebala se održati od kraja studenog do sredine prosinca.

 

10 UTRKA JE OTKAZANO
Tokom turneje trebale su se dvije ženske utrke u Killingtonu 28.-29. 11., tri muške utrke u Beaver Creeku 4.-6. 12. i pet utrka brzih disciplina kojima je domaćin treba biti Lake Louise u Kanadi za muškarce 28.-29.11. i za žene 4.-6.12.

 

Odluka je donešena od strane FIS-a ovaj tjedan zajednički od strane organizatora i skijaških saveza na virtualnoj konferenciji. Organizatori se okreću svojim planovima za sljedećenu Sjeverno Američku turneju u sezoni 2021/22.

Vodstvo FIS-a trenutno traži alternativna rješenja i datume za 10 otkazanih utrka. Međutim več su pronađena rješenja za otkazane utrke koje bi treble 

FIS trenutno traži alternativne datume za deset otkazanih utrka. No, to će se događati samo u Europi i to samo na lokacijama Svjetskog kupa koje su već postavljene u trenutnom kalendaru. Već je sigurno da će Val d'Isère u prosincu preuzeti još jedan vikend Svjetskog kupa za muškarce. Za žene su planirane još jedna utrka spusta u St. Moritzu i dvije utrke tehničkih disciplina  Courchevelu. Točan raspored utrka dogovoriti će se tijekom jesenjeg sastanka FIS-a, a bit će objavljen 3. listopada.

press to zoom

press to zoom
Photo: Chris Mosel
Photo: Chris Mosel

press to zoom

press to zoom
1/3

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube