Zaba Hrvatski skijaški & snowboard festival 2017

I ove smo godine, kao i prošle organizirali drugi po redu Zaba Hrvatski skijaški & snowboard festival pod generalnim pokroviteljstvom Zagrebačke banke d.d. u nama već poznatom skijalištu - Nassfeldu.


Prvi dio organizatora krenuo je već u petak ujutro put Nassfelda, dok su ostali članovi, zajedno sa svojim vodičima, kretali iz različitih destinacija u subotnjim ranojutarnjim satima.

Prvi bus stigao je oko 07.45 h ispred hotela Q2 gdje su nas dočekali predsjednik udruge, naši fotografi i ostala vrijedna ekipa. Par minuta kasnije došli su nam i ostali članovi. Impozantna brojka od 150-ak ljubitelja ski-board dobre zabave ukazuje na to kako smo prošle godine odradili dobar posao i kako ove moramo biti još bolji i opravdati povjerenje naših dragih članova.

Ispred hotela podijelili smo akreditacije i majce koje su obiljezile sami festival i sudionike istog. Krenulo je presvlačenje i spremanje za dugoočekivanu skijaču. Nažalost, tog jutra nas vrijeme baš i nije poslužilo. U dolini je padala kiša koja se postepeno pretvarala u snijeg, a što smo se više penjali prema vrhu cijelim brdom prostrla se magla. No, naše organizatore i hrabre članove nije čak ni to omelo da junački odrade utrku. Srećom, utrka se odvijala na stazi koja je bila bez magle, pa nas je to utješilo i dalo poticaja i hrabrosti da sve protekne u najboljem redu.

HSF Veleslalom utrka powered by: STI Sport

Subotnje jutro bilo je tmurno uz stalno prisutnu sitnu kišu, no to nije ni spriječilo niti demotiviralo ekipu postavljača staze da se uputi na planinu i počne svoj posao pripreme staze za utrku. Krenulo se sa postavljanjem starta, nastavilo uz postavljanje vrata, te na kraju završilo s naštimavanjem tajmera.

Natjecateljima su se podjelili startni brojevi te je utrka mogla službeno započeti. Na startu je bilo preko 50 natjecatelja u nekoliko kategorija, a staza je brojila 24 vrata. Potrebno vrijeme za svladavanje staze iznosilo je između 30 do 40 sekundi, ovisno o natjecatelju. Utrka je tekla svojim tokom, a na istoj mogli su se vidjeti svakakve performanse - od padova, "haklanja" vrata ili zaobilaženja cilja do vrlo lijepog i brzog skijanja. Svaki je natjecatelj dao sve od sebe. 

 

Utrka je završila bez ozljeda te smo tom informacijom bili izrazito sretni. Ono što nas je podjednako razveselilo je dobra zabava svih natjecatelja i njihova radost što su mogli iskusiti ono što su do sada imali prilike gledati samo na televiziji. Završetkom utrke organizacijska ekipa dala se u pospremanje staze te nakon obavljenog posla uputila na zasluženi ručak.

1/27

1/92

Netko uspješno, netko malo manje uspješno, od savršenih vožnji

do padova i fulanja vrata, najvažnije od svega je da smo se svi

dobro zabavili. Nakon utrke već smo bili dobrano pokisli i umorni,

te smo sklonište potražili u Pavillonu, gdje smo imali što za vidjeti.

 

Tada smo shvatili koliko je zapravo sve ovo bilo vrijedno sudjelovanja u organizaciji te koliko je truda uloženo u cjelokupni projekt zvaničnog HSF-a. Vijorila se naša zastava, hrvatske pjesme

pjevale su se iz petnih zila. Uz takvu užarenu atmosferu zabava

je vec tada bila zagarantirana.

Sati su polako odmicali pa smo se tako i mi spustili u hotel gdje nas je čekala večera, a nakon nje proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i željno iščekivani apres ski party.

Cijeli večernji događaj bio je smješten uz sam hotel, u Barenhutte apres ski-baru. Mjesto na kojem smo se osjećali kao kod kuće, s pristupačnim cijenama pića i ljubaznim osobljem bilo je samo "točka na i" za svakog Huljsovca.

 

Dj Duix nas je toliko zagrijao svojim pjesmama da su neki od nas radije ostali na partyju nego otišli na večeru u hotel. Kada smo se napokon svi okupili, mogla je započeti dodjela nagrada. Uz prigodne pehare i najbolji hrvatski pjenušac Griffin, prekrasne sportske nagrade koje su osigurali MAH Sport & Marker te poklon paketi Zabe ispratili smo svečano proglašenje pobjednika. Ples i pjesma uz malo slikanja i puno druženja odužila se do dugo u noć u Barenhutte brvnari.

Sljedeći nedjeljni dan festivala bio je obavijen snijegom i maglom, no to nas nije omelo da se družimo u jednom od mnogobrojnih restorana i koliba na skijalištu. Trebalo je i odmoriti od naporne subotnje večeri.

Ukusna hrana i raznolika ponuda jela te loši vremenski uvijeti doveli su do toga da svako-toliko susretnemo nekoga poznatoga i prokomentiramo događaje od prethodnog dana. Nova prijateljstva, dobra zabava i još bolja skijača, to su stvari koje ujedinjuju Huljs obitelj.

Budi naš član, putuj s nama i skupljaj snježne uspomene uz Huljs obitelj!

Za kraj se još jedanput želimo zahvaliti generalnom pokrovitelju festivala Zagrebačkoj banci d.d., MAH Sportu koji je u suradnji s Markerom osigurao prekrasne dodatne nagrade (Kacige, naočale, torbe za skije) i napravio ski test bez obzira kako su teški uvjeti bili za održavanje istog. Najbolji hrvatski pjenušac Griffin pobrinuo se da se pobjednci utrke zaslade uz pravu kapljicu. Dakako svega ovog nebi mogli biti bez STI Sporta koji je osigurao kolce, zastavice, startne brojeve te ljudsku i svu ostalu pomoć u organizaciji utrke. I za sami kraj hvala našoj ekipi povjerenika i pridruženih pomoćnika (Davor Puhak) koji su ovaj festival odradili da bi svi VI naši članovi se jako dobro zabavili i proveli u Nassfeldu

Za vas pišu: Klara Prodan, Nikol Zović i Domagoj Persen

1/13

© 2019 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana