Skijanje u Francuskoj​

Skijališta u Francuskoj su jedna od najboljih na svijetu, a skijaši i snowboarderi uživaju u širokom rasponu izvrsnih staza u ponudi. Val Thorens najviši skijaški centar na svijetu već godinama je vrh skijaške ponude u Europi sa brojnim Apres ski barovima, vrhunskim restoranima, 600 km staza kao i nedaleki Tignes koji slovi kao najbolji na svijetu za skijanje, party-anje i sunčanje.

Skijaški centri

Skijaški centar "Tri doline" su svjetski poznato skijalište koje se spaja s 8 glavnih skijališta uključujući tri najveća Courchevel, Méribel i Val Thorens i osigurava nevjerojatnih 600 km skijaških staza. U srcu francuskih Alpa skijaški centar "Paradiski" nudi skijanje između La Plagne i Les Arcs koji su međusobno povezani i čine 425 km skijaških staza. Espace Killy je jedno od najpopularnijih skijaških područja u Europi koja povezuje Tignes i Val d'Isere i smatra se kao najbolji omjer "uloženo-dobiveno". Svakako treba napomenuti kako je u Francuskoj i najveći ledenjak u Europi otvoren ljeti u Les Deux Alpes s najvećim skijaškim parkom Europi. Uz njega otvoren je i Grande Motte ledenjak iznad Tignesa te Pic Blanc iznad Alpe D'Hueza ako to uvjeti vremenski uvjeti dozvoljavaju. 

Francuski après ski

Jedan također od sinonima kad se spomene skijanje u Francuskoj jest raznolika

après ski scena nakon skijanja. La Folie Douce poznat je po svojim velikim popodnevnim skijaškim zabavama koju čine prvenstveno mladi britanci pod već dobrim utjecajem alkohola te svi koji im se žele pridružiti. La Foulie Douce sada ima barove u mnogim francuskim skijaškim mjestima, uključujući Val d'Isere, Meribel, Val Thorens i Alpe d'Huez. Francuski après ima nešto za svakoga, bilo da ste nakon skijanja odlučili otići u planinski bar, bistro s sunčanom terasom, koktel barom ili alpskim pubom, izbor će uvijek biti velik na mnogim francuskim skijalištima.

Skijališta

© 2020 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana