top of page
O nama

PARTNERI

GDPR U HULJS SKI

Poštovani korisnici web stranice “huljs.hr”, korisnici digitalnih i tiskanih prijavnih obrazaca i polaznici HULJS programa, radi usklađivanja s Općom uredbom za zaštitu podataka (GDPR) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. dužni smo Vas obavijestiti o načinu, svrsi, obradi i čuvanju vaših podataka putem “Izjave o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju”.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA TE NJIHOVOM KORIŠTENJU

Ova izjava opisuje kako HRVATSKA UDRUGA LJUBITELJA SKIJANJA I SNOWBOARDANJA sa sjedištem u Farkaševcu, Bolč 16, OIB: 73542871654 (u nastavku ove Izjave: HULJS SKI) postupa s vašim osobnim podacima u tijekom korištenja web stranice ‘huljs.hr’ (dalje u ovoj izjavi: Web stranica) te podacima vas i vaše djece koje dragovoljno upisujete u programe HULJS SKI “Program/i” su dalje u ovoj Izjavi definirani kao organizirana sportska ili druga aktivnost koju HULJS SKI nudi našim korisnicima, primjerice ski izleti, škola skijanja, ljetni/zimski/proljetni kamp itd.

Koje podatke prikupljamo tijekom posjete Web stranici?

HULJS SKI želi Vama kao korisniku pružiti što kvalitetnije iskustvo prilikom korištenja Web stranice. Kako bismo to postigli, koristimo vlastite i standardne kolačiće trećih strana radi prikupljanja podataka o vašem online ponašanju prilikom korištenja Web stranice. Podaci koje prikupljamo su anonimni i ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu, osim u slučaju dostavljanja vaših podataka ispunjavanjem obrasca za prijavu u HULJS SKI programe, odnosno putem prijave za primanje obavijesti koje se šalju putem elektroničke pošte, o čemu se možete informirati niže u ovoj “Izjavi”.

Kakve kolačiće koristimo i kako oni funkcioniraju?

Za prikupljanje vaših osobnih podataka kao korisnika Web stranice ne koristimo nametljive kolačiće. Koristimo standardne kolačiće trećih strana, kao što je Google Analytics, a kako bismo pratili vaše online ponašanje i dobili statističke podatke. Navedeno činimo na sljedeći način:

Pratimo broj posjeta Web stranici, porijeklo svakog posjetitelja (tj. internetsku stranicu koju ste posjetili prije naše stranice) i kamo pojedini posjetitelj odlazi nakon korištenja Web stranice (tj. internetsku stranicu koju posjećujete nakon odlaska s Web stranice).


Kolačić se pohranjuje na vašem uređaju na razdoblje ne duže od dvije (2) godine i povezan je s vašom IP adresom. Kolačići su male tekstualne datoteke (text files) koje vaš pretraživač pohranjuje na vašem uređaju. Oni nam omogućuju da saznamo vraćate li se na Web stranicu.

Kako možete upravljati kolačićima?

Ukoliko niste prilagodili postavke pretraživača na način da odbije kolačiće, naši će sustavi izdavati kolačiće svaki put kada pristupite Web stranici. Možete podesiti vaš pretraživač da odbija kolačiće aktiviranjem postavke u vašem pretraživaču koji vam dopušta odbijanje i pohranjivanje kolačića. Na taj način ćete ukloniti sve pojedinosti iz kolačića. Međutim, napominjemo, odbijanje kolačića može utjecati na vaše korisničko iskustvo na Web stranici i onemogućiti korištenje određenih funkcija i usluga koje nudimo.

 

Kolačići trećih strana

Prilikom korištenja Web stranice možete pristupiti i sadržajima trećih strana kao što su, primjerice, karte s prikazom HULJS SKI lokacija koje osigurava Google putem usluge Google karte (Google Maps). Također, na Web stranici su istaknute i druge poveznice (linkovi) kojima možete pristupiti putem Web stranice, primjerice partneri HULJS SKI. Ovaj i slični sadržaj je dodan kako bismo vam omogućili pravovremeni pristup pažljivo odabranim informacijama koje bi vam mogle biti važne ili zanimljive, međutim u tom slučaju treće strane pružatelji usluga mogu pohranjivati dodatne kolačiće na vašem uređaju na što HULJS SKI nema nikakav utjecaj i ne preuzima nikakvu odgovornost. Stoga, predlažemo, provjerite pojavljuju li se kolačići na internetskim stranicama navedenih trećih strana te provjerite njihove Uvjete o zaštiti podataka iz kojih možete dobiti dodatne informacije o njihovim kolačićima i o tome kako ih koristiti.

 

Kolačići koje koristimo na Web stranici

U nastavku su primjeri kolačića koje koristimo uključujući pojedinosti o njihovoj svrsi i druge informacije koje vam mogu biti korisne.
Google Analytics

•    Vrsta: treća strana iz tvrtke Google Inc.
•    Svrha: Google Analytics postavlja kolačiće kako bi nam omogućio praćenje korištenja stranica i usluga na Web stranici.
•    Koji podaci se zadržavaju: Trajanje posjeta, prikazi stranica, lokacija, operativni sustav, preglednik, put ulaza, broj posjeta.
•    Poveznica s osobnim podacima? Ne
•    Vrsta kolačića? Trajno
•    Kolačići treće strane? Da, Google Inc.
•    Pravila trećih strana pročitajte ovdje.

Koje osobne podatke prikupljamo tijekom online prijave u programe HULJS SKI?

Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci. Podatke koje možemo i/ili koje smo dužni prema zakonu prikupljati putem prijavnih obrazaca za naše programe su: ime i prezime djeteta, OIB djeteta, spol djeteta, datum rođenja djeteta, ime i prezime roditelja, adresa stanovanja, broj mobitela roditelja, e-mail adrese roditelja.


Osim gore navedenih osobnih podataka pri određenim prijavama u programe možemo prikupljati i sljedeće podatke: usvojena znanja i vještine djeteta (klizanje, skijanje, rolanje, plivanje, itd.), podatke o dužini stopala i opsegu glave, visini i težini, zdravstvenim poteškoćama, podatke na koji ste način saznali za HULJS SKI te ostale podatke koji će doprinijeti višoj kvaliteti provođenja pojedinog programa te zaštiti i sigurnosti upisanih polaznika.

Sadržaj osobnih podataka prikupljenih putem prijavnih obrazaca na web stranici “huljs.hr” koristit će se isključivo u svrhu evidentiranja statusa članstva polaznika programa HULJS SKI te članskih obveza koje proizlaze iz članstva u HULJS SKI. Navedeni osobni podaci koji se prikupljaju putem prijavnih obrasca će se čuvati u digitalnim bazama podataka HULJS SKI.


U slučaju izostanka bilo kojeg obveznog podatka koji se traži za pojedini upis HULJS SKI zadržava pravo odbijanja upisa u željeni program.

Kako i na koji način čuvamo vaše osobne podatke?

HULJS SKI” se obvezuje vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće davati trećim stranama na korištenje, neće ih distribuirati, objavljivati, dijeliti, prodavati niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti osim u slučajevima obrade podataka koje za HULJS SKI obavljaju vanjski suradnici, druga pravna ili fizička osoba koja radi na realizaciji ponuđenog programa ili zaposlenici HULJS SKI koji provode programe.

Također, u svojoj komunikaciji sa zainteresiranima HULJS SKI koristi newsletter kao kanal komunikacije putem kojeg pretplatnike na newsletter obaviještavaju o novostima, programima i ponudama komercijalnog karaktera. Prijavom na newsletter izjavljujete kako ste suglasni s primanjem gore opisanih ponuda i informacija te korištenjem vaše e-mail adrese u skladu s ovom Izjavom.

Tijekom postupka tiskane i online prijave u programe, HULJS SKIVas može pitati želite li primati obavijesti, ponude i informacije o programima HULJS SKI putem newsletter kanala na vašu email adresu, o čemu sami odlučujete. Primanje obavijesti je moguće u svakom trenutku otkazati, automatizmom putem pristiglog e-maila ili slanjem poruke na e-mail adresu skihuljs@gmail.com

Koje podatke prikupljamo po realiziranom upisu u Programe HULJS SKI?

Upisom u programe HULJS SKI te potpisivanjem ugovora, maloljetni polaznici postaju članovi HULJS SKI. Osobni podaci koji mogu biti prikupljeni tijekom upisa u programe podudaraju se s podacima koji su prikupljeni tijekom tiskanih i online prijava putem prijavnih obrazaca na Web stranici. Prikupljeni podaci će se čuvati kako je napisano u ovoj “Izjavi”, a za vrijeme trajanja ugovora ili trajanja određenog programa te do ispunjenja dospjelih obveza.

Tijekom pohađanja pojedinog programa HULJS SKI može vršiti testiranja i mjerenja motoričkih znanja i sposobnosti u svrhu praćenja napretka djeteta te navedene podatke može javno objaviti. Pri tom napominjemo kako nikada, bez prethodne suglasnosti roditelja/staratelja, ti podaci neće biti povezani s imenom i prezimenom djeteta na koje se podaci odnose.

Tijekom polaska pojedinog programa ili tijekom sudjelovanja na događajima u organizaciji HULJS SKI polaznici programa mogu biti snimani i fotografirani, skupno ili pojedinačno te se njihove video snimke i fotografije mogu objaviti na Web stranici, društvenim mrežama kojima upravlja HULJS SKI te na bilo kojem tiskanom mediju u vlasništvu HULJS SKI. Pri tom napominjemo kako nikada, bez prethodne suglasnosti roditelja/staratelja, neće biti povezane s imenom i prezimenom snimljenog ili fotografiranog polaznika.

 

Također, prije svakog eventualnog snimanja i fotografiranja polaznika podsjetit ćemo Vas na ovu “Izjavu” kako biste još jednom razmislili želite li da se vaše dijete fotografira. Također, privolu vezano uz snimanje i fotografiranje moguće je povući u svakom trenutku.

Upisom u programe HULJS SKI izrijekom se slažete i posebno prihvaćate dio ove Izjave vezan uz snimanje i fotografiranje vašeg djeteta te dajete privolu u tu svrhu.

Izmjene i dopune “Izjave”

Odredbe ove Izjave mogu se s vremena na vrijeme mijenjati. Svaku izmjenu koju naknadno unesemo u ovu Izjavu objaviti ćemo na Web stranici ili ćemo vam se obratiti putem drugih komunikacijskih kanala.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Izjavu možete poslati na adresu elektroničke pošte: skihuljs@gmail.com


Korištenjem Web stranice, popunjavanjem prijavnih obrazaca te upisom u programe HULJS SKI potvrđujete i prihvaćate navedene uvjete iz ove Izjave o zaštiti i prikupljanja osobnih podataka te njihovog korištenja.

Izjava se primjenjuje od 25. svibnja 2018.

HULJS SKI”
Bolč 16, 
10344 Farkaševac
OIB: 73542871654

bottom of page