top of page

SKIJALIŠTA

Photo: Schladming Planai

PLANAI GRADI NOVU SJEDEŽNICU 
LARCHKOGELBAHN U SCHLADMINGU

Planai-Hochwurzen-Bahnen nastavljaju ulagati u modernizaciju svojih sustava i već su u izgradnji sljedeći građevinski projekt za sljedeću zimu nakon nove glavne gondole Planai za 10 osoba. Od skijaške sezone 2020./2021., Nova, moderna sjedežnica s 8 sjedala osigurat će veću udobnost i kraća vremena čekanja.

Stari Lärchkogelbahn na Planaju zamijenit će moderna sjedežnica s 8 sjedala nakon 26 godina rada. Građevinski radovi započeli su u lipnju ove godine a planirani završetak je u prosincu kao i službeno otvorenje.

Kao popularna veza žičara i skijaških staza na vrhu, Lärchkogelbahn je važno središte na skijalištu. Zbog toga će se transportni kapacitet s novim sustavom povećati na 3.500 ljudi na sat. To novi Lärchkogelbahn čini najmoćnijom sjedežnicom u Štajerskoj. Lärchkogelbahn vodi do tri glavne staze, Kraiterabfahrt, Lärchkogelabfahrt i startne rute Svjetskog kupa. Staza Kraiter proširiti će se tijekom izgradnje nove sjedežnice.

Uz udobne stolice s 8 sjedala, Lärchkogelbahn dobiva i potpuno nove stanice. Dizajnirana u klasičnom Planai looku iz pera talijanskog dizajnera Pininfarine, postaja Valley bit će jednostavna staklena kocka. To omogućava gostima da pogledaju tehnologiju sjedežnice. Uz to, puno šira nadstrešnica stanice, koja u potpunosti pokriva pokretna sjedala, osigurava veću udobnost pri približavanju i bolju zaštitu od snijega. Na dolinskim i planinskim postajama bit će sobe za osoblje i toaleti. Radovi na izgradnji počeli su u lipnju demontažom postojećeg Lärchkogelbahna. Očekuje se da će se novi lift otvoriti u prosincu 2020. godine.

Od 1994. godine Lärchkogelbahn je prevezao više od 25 milijuna posjetitelja. To ga čini jednom od najčešće korištenih žičara na 4-planinskom skijaškom području. Sada se zamjenjuje stara sjedežnica sa 4 sjedala.

Međutim, ona još ne odlazi u mirovinu. Umjesto toga, skijaše će dovesti na staze oko 650 kilometara od Schladminga. Žičara je prodana slovačkom skijalištu Zuberec-Janovky u blizini poljske granice.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

PARTNERI

LAUF-offical logo-01.png
Sponzori-slide-04.png
Body balance.png
Head_logo_black.jpeg
gopro.jpg
kaportal-logo-kocka.png
Utilitas.jpg
Decathlon logo.png
bottom of page