Skijanje u Austriji

Znamo da svi hrvatski ljubitelji zimskih sportova i snježnih padina čekaju kraj 10. mjeseca kako bi se već prvi puta otisnuli na najdraže spusteve, dakako to su jedino glečerska skijališta koja u tom trenutku rade. Nama je najbliži Molltaler, ali znamo mnoge koji vole otići do Hintertuxa, Stubai-a pa i dalje. "Hrvatski" tjedan, odnosno drugi tjedan školskih praznika nakon nove odine neminovno je u Austriji instalirao dobar dio od 200 000 hrvata koji u tom tjednu planiraju skijati. Prekrasni skijaški centri, garantirano velik broj skijaških staza uz "topove" te svu moguću snježnu mašineriju, komfor apartmana, hotela, te nezaobilazni Apres ski party godinama nas privlače i zato tamo vrlo rado odlazimo. 

Skijaški centri

Skijaški centar Arlberg Ski Circus najveći i najpoznatiji ski centar u Austriji. Povezuje St. Anton, St. Christoph, Lech i Zurs, što omogućava izuzetne uvjete za skijanje i nadaleko poznati Apres ski party. Također treba spomenuti Silvretta ski arenu koja obuhvaća područje oko Ischgla te ga čini jednim od najvećih u Austriji. U međuvremenu Zell am See je uključio Kaprun svoju skijašku regiju. Ovaj skijaški centar omogućava perfektne snježne uvjete te siguran snijeg uključujući skijaške staze na Kitzsteinhorn ledenjaku. Svakako treba spomenuti i Zillertal Arenu, koja spaja Mayrhofen, Hintertux i Zell am Ziller, dok Ski Welt povezuje Soll, Scheffau i Ellmau.

Apres-ski in Austria

Bez sumnje, Austria ima najbolje après-ski party-e na svijetu. Mooserwirt i Krazy Kanguruh u St. Antonu poznati su kao centralna party mjesta na svijetu. U Obertauernu su to Lurzer Alm i Krings Alm, Nassfeldu Zur Berghex i Pavillion. Onaj tko nije bio Austriji mora biti spreman očekivati i uključiti se u ples na stolovima u pancericama, ski bucama, shooters i vilijamovke posluženim u metrima. Kako to izgleda najbolje da se sami uvjerite...

Skijališta

Bad Gastein

Bad Kleinkirchheim - St. Oswald

Dachstein ledenjak

Flachau

Gerlitzen

Goldeck

Grosseck-Spiereck

Hintertuxer Gletscher

Innerkrems

Ischgl - Samnaun

Kals-Matrei

Katschberg

Kaunertal ledenjak

Kreischberg

Kitzsteinhorn - Kaprun Gletscher

Klipitzrol

Kitzbühel

Lienz - Zettersfeld

Molltaler ledenjak

Nassfeld

Obergurgl-Hochgurgl

Obertauern

Pitztal Gletscher

Saalbach - Hinterglemm - Leogang

Serfaus - Fiss - Ladis

Sillian - Hochpustertaler

Sölden

St. Anton - Lech - Zürs

Stubai Gletscher

Turracher Höhe

Zell am See - Schmittenhöhe

Zillertal Arena

© 2020 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana