top of page

FIS SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Photo: © HR SKI Timovi

LEONA ŽELI NASTAVITI GDJE JE STALA PROŠLE SEZONE

AUTOR TEKSTA:  HR SKI TIMOVI

U prošloj sezoni Leona Popovic je napravila novi veliki iskorak u slalomu došavši na sam rub top 15 u FIS Svjetskom kupu. Već sezonu prije Leona je pokazala značajan napredak, ali prošle sezone je i skijanje bilo na razini više, ali su se poklopile i neke stvari koje nisu u sezoni 2020/2021.

Leona je prosle sezone skijala bolje iz utrku u utrku, a kao najbolji rezultati ističu se šesto mjesto Schladminga i sedmo u Zagrebu. Bilo bi to još i bolje, da se nisu dogodila dva nesretna haklanja u zadnje dvije utrke, ali sve je to dio skijanja na vrhunskoj razini, ako ne riskiraš, ne možeš ni biti najbrži.

Možda najveći dokaz, na koliko je visokoj razini Leona skijala, su utrke u kojima nije imala svoj dan, pa je svejedno završila oko 20. mjesta, ulasci u druge vožnje više nisu bili upitni.

U pripreme za ovu sezonu krenula je čim je prethodna završila, prvo s treninzima u Reiteralmu, pa na Hintertuxu, po prvi puta Les 2 Alpesu, Saas Feeu, dvorani u Litvi, ponovo Hintertuxu, dok zadnje treninge odrađuje u finskom Leviju. U pauzama između skijaških treninga kondiciju je odrađivala doma u Mrkoplju i u Zagrebu.

Kakvi su ciljevi za novu sezonu? Pa, jedino ima smisla gledati prema gore. Leona je 16. na FIS WCSL listi za slalom, ali zbog ozljede Andreje Slokar, vec u Leviju startat će u grupi 8-15.

Ambicije su velike, Leona se dobro skija na treninzima, ali treba kao i do sada ići utrku po utrku i vidjeti gdje će ju to dovesti. Zadnje dvije sezone je na otvaranju u Leviju ostvarila željene rezultate, što joj je trasiralo put za dalje, a taj dobar ulazak u sezonu je i sada bitan jer će se do 10.1 ( u sljedećih 8 tjedana) održati čak 8 slaloma u FIS Svjetskom kupu i u drugom dijelu sezone neće biti puno prostora za popravak.

Što se tiče veleslaloma, Leona bi ga sigurno voljela više skijati, ali raspored je takav da je potpuno razumno koncentrirati se na slalom do već spomenutog 10.1, a nakon toga će biti i više vremena za veleslalom.

Kako ih je zgodno nazvao jedan trener ,,goranski dream team" oformljen na početku prošle sezone, gdje se dugogodišnjem treneru Goranu Račkom pridružio serviser Vjeko Ružić, nije se mijenjao ni u novoj sezoni, isto kao ni Voelkl skije s kojima je Leona bila jako zadovoljna u prošloj sezoni.

Leona je ušla u najbolje skijaške godine, zrela je, fokusirana i pokazala je prošle sezone da može visoko.

Ako bude zdravlja, a ona ga je nakon svega što je prošla, itekako zaslužila, ne sumnjamo da će nam donijeti puno radosti i ove sezone.

SRETNO LEONA, SRETNO EKIPA!

Sve nas sigurno veseli činjenica da nova sezona kreće te vam ovim putem preporučamo: 

Pridruži nam i postani član najbolje skijaške grupe: "Skijanje i skijaško prigovaranje"

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

PARTNERI

bottom of page