top of page

FIS SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Photo: © HR SKI Timovi

ISTOK RODEŠ NADA SE SEZONI BEZ OZLJEDA

AUTOR TEKSTA:  HR SKI TIMOVI

Nakon svega što se Istoku Rodešu dogodilo u prethodne dvije sezone, komotno bi kao najavu za novu sezonu mogli ostaviti samo naslov. Prije dvije sezone noga, bas negdje u ovo vrijeme, prosle sezone lakat pred kraj ljeta i tri operacije u sljedećih 8 mjeseci.

No, Istok Rodeš sada je više-manje zdrav i može se posvetiti skijanju, nadamo se da će tako biti kroz cijelu sezonu.

Usprkos prvo ozljedi, a onda i zarazi koronavirusom koja mu se ispriječila u borbi za nastup na ZOI, Istok je već na kraju prošle sezone u slalomima u Garmischu pokazao da se vraća u top formu.

Po svojim riječima, jedino što si iz prošle sezone zamjera je posljednji slalom sezone u Flachauu, gdje nije bio na željenoj razini.

Nakon kraja prošle sezone Istok je trenirao u Reiteralmu, nakon toga otišao na treću operaciju, pa na kondicijske trenige u Rovinj, snježne treninge na Hintertux, a nakon još jedne runde kondicije u Rovinju, prebacio se na snježni trening na Stelviju i u dvorani u Peeru.

Nakon još ljetnog odmora i još jednog kondicijskog kampa u Delnicama, na snijeg se vratio u Saas Feeu, nakon čega su uslijedili trening u Val Senalesu, kratko na Hintertuxu i sada u Kabdalisu u Švedskoj.

Očekivanja, prije svega Istokova su velika, kao što je više puta rekao, on ne osjeća da u glavi ima limita i želi napasti svjetski vrh u slalomu. Konkurencija je velika i zato treba ići utrku po utrku, zavoj po zavoj i na kraju vidjeti gdje će ga to dovesti.

Što se tiče skijanja drugih disciplina, fokus je svakako na slalomu, a ovisno o tome kako će on ići, sigurno će biti i nekih veleslalomskih treninga i utrka.

Istokova ekipa nije doživjela promjene između dvije sezone, Mirko Kvastek ostaje glavni trener i serviser, dok je Matko Vicić koji se osim kondicijske uloge, prosle sezone dobro snašao u ulozi pomoćnog trenera skijaskog djela, ostao na toj poziciji.

Ono što se promijenilo je čitava oprema. Nakon deset godina na Atomicu, Istok se odlučio na promjenu te je od ove sezone na Voelkl skijama te Marker vezovima i Dalbello pancericama (MSV grupacija) i skijaskim naocalma i kacigi Bolle.

Istok je zadovoljan kako novi setup funkcionira, a stvari su se počele slagati još od testiranja u Reiteralmu.

Za kraj se možemo jedino referirati na početak i Istoku poželjeti puno zdravlja, dobro skijanje i rezultati onda sigurno neće izostati.

SRETNO ISTOK, SRETNO EKIPA!

Sve nas sigurno veseli činjenica da nova sezona kreće te vam ovim putem preporučamo: 

Pridruži nam i postani član najbolje skijaške grupe: "Skijanje i skijaško prigovaranje"

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

PARTNERI

bottom of page