top of page

SKIJALIŠTA

PARTNERI

Photo: HULJS SKI

ITALIJA I AUSTRIJA UVODE EU DIGITALNE POTVRDE NA SVOJA SKIJALIŠTA

Zastupničko vijeće odobrilo je zakonsku uredbu "Green Pass" koja također uređuje korištenje ski liftova za sljedeću zimsku sezonu.

"U svakom slučaju to će za nas biti veliki izazov, osobito s tehničkog i organizacijskog gledišta, ali sretni smo što imamo određenu perspektivu o početku sljedeće zimske sezone, što se u ovom trenutku čini garantiranim" komentira Andy Varallo, predsjednik Dolomiti Superski.

Tekst koji je odobrila Komora predviđa obvezu zelene propusnice za one koji koriste ski liftove na skijalištima, za koje će se kapacitet smanjiti na 80% od maksimalnog po pitanju punjenja gondola i sjedežnica, dok neće biti ograničenja u broju skija prodanih propusnica. Do danas su još uvijek važeći zahtjevi koji se odnose na obvezu nošenja kirurške maske na ski liftovima i poštivanje udaljenosti od 2 metra.
Za one koji nisu cijepljeni postoji obveza testiranja PCR i Antigenom. Vrijeme trajanja testa još nije definirano!

Tijekom protekle neaktivne sezone aktivnosti Dolomita Superski bile su usredotočene na stalnu modernizaciju infrastrukture. Fokus je uglavnom na ski liftovima, stazama i programiranim sustavima za zasnježivanje, kako bi se povećala njihova sigurnost, udobnost, kao i učinkovitost usluga koje se nude korisnicima. Stoga nije cilj stvoriti nova skijališta, već optimizirati postojeća, poboljšati njihove veze i pobrinuti se za detalje, poput svakodnevne pripreme staza, čiji je cilj jamčiti savršene uvjete skijašima i snowboarderima. 

Nažalost, žičare izgrađene ili obnovljene s obzirom na prošlu skijašku sezonu 2020-21, koje tada nisu postojale zbog dugotrajnog zatvaranja nakon pandemije Covid-19, nisu se mogle staviti u funkciju. Zato će oni i dalje biti među novitetima za sljedeću zimsku sezonu 2021.-22., Zajedno s ostalim građevinama izgrađenim tijekom ljeta 2021. godine.

Ukupno je uloženo između ljeta 2020. i ljeta 2021. za zimsku sezonu 2021.-2022. Više od 130 milijuna eura, od čega oko četvrtine za programirani snijeg.

Dolomiti Superski predviđa prva otvaranja svojih skijališta za 27. studenog, a zatim će punim kapacitetom krenuti od 4. prosinca nadalje.

Sve nas sigurno veseli činjenica i pomisao na novu skijašku sezonu te vam ovim putem preporučamo: 

Pridruži nam i postani član najbolje skijaške grupe: "Skijanje i skijaško prigovaranje"

bottom of page