top of page

FIS SVJETSKI KUP

Photo: © @skiworldcup.soelden

FILIP ZUBČIĆ OSVOJIO 12. MJESTO, ŽAN KRANJEC 6. MJESTO U SOLDENU

Autor: HULJS SKI

Filip Zubčić startao je kao 19. u drugoj vožnji, na prvo prolazu poboljšao je svoje vrijeme za 3 desetinke, da bi na drugom prolazu kasnio 0.33 stotinke. U doljnji dio prenio je veću brzinu i uspio smanjiti zaostatak na 0.24 za francuzom Thibautom Favroom i ušao kao treći u cilj. Sigurno je da stižu novi bodovi na konto Filipa Zubčića koji je za prvu trku sezone solidno odvozio obje vožnje i osovjio 12. mjesto. Žan Kranjec bio je drugi u prvoj vožnji, drugu vožnju je slabije odvozio i ušao u cilj kao šesti u poretku. 

Prva vožnja muškog veleslaloma završila je vodstvom Švicarca Gino Caviezela s vremenom 1:08.13 ispred našeg sunarodnjaka Žana Kranjeca na drugom mjestu koji ima zaostatak +0.06 za vodećim, te Henrikom Kristoffersenomkoji se nalazi na trećem mjestu sa zaostatkom +0.10 stotinki sekunde.

Filip Zubčić startao je kao 5. i savršeno otvorio svoju vožnju s prvim prolaznim vremenom boljim od Kranjeca, na drugom prolazu kasnio je velikih +1,70 no međutim do kraja je to uspio spustiti na prihvatljivih +0.78 što ga je smjestilo na 11. mjesto poretka prve vožnje. Prvih 14 skijaša nalaze u gotovo jednoj sekundi zaostatka za vodećim što jamči super uzbudljivu drugu vožnju i borbu do samog kraja. 

Staza u Soldenu je tradicionalno ledena, danas ujutro izašlo je sunce i obasjalo glečere Rettenbach te je donijlo gotovo savršene uvjete za skijanje. Temperatura je -10 na samoj stazi i svi uvjeti će biti jednaki za sve skijaše od prvog do zadnjeg startnog broja. 

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page