top of page

Svjetski kup

solden-z-5.jpg

Photo: Otzal/Solden Official

OTVORENJE FIS WC U SOLDENU POMAKNUTO TJEDAN DANA RANIJE NA 17. I 18. LISTOPAD 2020. 

Nova sezona Svjetskog skijaškog kupa počinje ranije nego je planirano. U skladu sa svim epidemiološkim preporukama i najboljih sigurnosnih pretpostavkama oko otvorenja skijaške sezone u Söldenu, Austrijski skijaški savez i Sölden donijeli su odluku o pomicanju otvorenja Svjetskog kupa tjedan dana ranije.

Nakon uspješnog razgovora s nositeljem televizijskih prava ORF-om i svim medijskim kućama uz aktivnu potporu vodstva žičara, ski kluba Sölden i Ötztal turističkog ureda, stiglo je i odobrenje Svjetskog skijaškog saveza (FIS) za pomicanje termina.

Natjecanja koja čine AUDI FIS Svjetski kup Sölden bit će održana sedam dana ranije od originalno planiranog 17. i 18. listopada. 

Pomicanjem natjecanja ranije otvara se mogućnost korištenja Rettenbachferner glečera isključivo za natjecatelje-ice Svjetskog kupa, odvojiti sudionike i službene osobe reprezentacija, i zaposlenike od turista i organizirati smještaj za ekipe u  skladu s potrebama i svim epidemiološkim mjerama. 

Krajnji cilj organizatora i njegovih partnera u Söldenu je osigurati da svi koji su uključeni u Svjetski skijaški kup imaju najbolje moguće i najsigurnije uvjete na startu.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

Sljedeći izleti

Molltaler glečer - 1. HULJS skijanje

24.10.2020.

Prvo naše skijanje zakazujemo za 24. listopad na Molltaler glečeru s polascima iz Zagreba i Rijeke. Nakon preranog zatvaranja skijališta jedva čekamo da stanemo na skije i uživamo na padinama!

Kitzsteinhorn glečer skijanje i uživanje

14.11.2020.

Prošle sezone spletom okolnosti bili smo na prvo izletu 14.11.2020. i uvjerili kako je prekrasno skijalište uz obilje snijega bio Kitzsteinhorn glečer. Upravo zato stavili smo ovaj datum za naše drugo skijanje!

Please reload

Partneri

Decathlon logo.png
gopro.jpg
Body balance.png
Sponzori-slide-04.png
kaportal-logo-kocka.png
Utilitas.jpg
Sponzori-slide-1-07.png
bottom of page