top of page

Novosti sa skijališta

Photo: Bad Kleinkirchheim

NAKON DUGO VREMENA BAD KLEINKIRCHHEIM DOBIVA NOVU MODERNU 6-SJEDEŽNICU

Autor: HULJS

Ovog ljeta Bad Kleinkirchheim mjesto je velikog gradilišta, barem tako pišu iz njihove turističke zajednice. Vrhunac njihovog projekt je nova šestero sjedežnica iz tvornice Doppelmayr, prva iz nove D-serije sjedežnica. Lokacija nove sjedežnice odnosno izmjene je St. Oswald, vučnica broj 21 koja je spajala St. Oswald s Nockalm dijelom skijališta. Svatko tko je tamo skijao zna koliko je ta vučnica bila "naporna" jer je visinska razlika dosta velika na kratku relaciju. Ime tog lifta je Spitzeckbahn.

 

Uz novu sjedežnicu čiji su radovi počeli 23. srpnja 2020. na vrhu Kaiserburg gondole započela je instalacija prvog cijelogodišnjeg boba na šinama u Carinthia regiji nazvanog: "Kaiserburg bob"  Dakako postoje još dva ljetna, jedan u Nassfeldu, a drugi u Turracher Hohe. Otvorenje boba na šinama planirano je listopadu.

Najveći infrastruturni projekt u posljednjih pet godina kao što smo naveli u naslovu je izgradnja moderne šestero sjedežnice. Najveća kočnica za ulaganje u Bad Kleinkirchheim proteklih godina bila je promjena koncesionara svih žičara što je bio jako dug i mukotrpan posao jer su troškovi i izdatci izrazito veliki a položaj Bada tu nikako ne pomaže jer je na niskoj nadmorskoj visini i okrenut je u smjeru sjever-jug. To znači da je jedan dio skijaških staza stalno u sjeni i zaleđen dok je drugi dio staza konstatno na suncu što svi koji smo skijali u Badu dobro znamo. 

Veseli činjenica da uz konstrukciju nove sjedežnice na stazama koje ju okružuju započeti će istovremeno instalacija sustava zasnježenja kada su u tijeku građevinski radovi te vjerujemo da će se time produžiti skijaška sezona. 

Nova sjedežnica visokih performanci iz tvrtke Doppelmayr nudi mjesta za max. 6 ljudi  s maksimalnim komforom, dobro osmišljenim i funkcionalnim dizajnom i ugodnom i tihom vožnjom.

 

Dužina sjedežnica: 864 m
Vrijeme putovanja : 3.3 minute
Kapacitet: 2,300 osoba po satu
Broj sjedežnica: 42

Na fotografji vučnica pod brojem 21 zamijeniti će se ovom modernom šesterosjedežnicom.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

Sljedeći izleti

Molltaler glečer - 1. HULJS skijanje

24.10.2020.

Prvo naše skijanje zakazujemo za 24. listopad na Molltaler glečeru s polascima iz Zagreba i Rijeke. Nakon preranog zatvaranja skijališta jedva čekamo da stanemo na skije i uživamo na padinama!

Kitzsteinhorn glečer skijanje i uživanje

14.11.2020.

Prošle sezone spletom okolnosti bili smo na prvo izletu 14.11.2020. i uvjerili kako je prekrasno skijalište uz obilje snijega bio Kitzsteinhorn glečer. Upravo zato stavili smo ovaj datum za naše drugo skijanje!

Please reload

Partneri

Decathlon logo.png
Head_logo_black.jpeg
gopro.jpg
Body balance.png
Sponzori-slide-04.png
kaportal-logo-kocka.png
Utilitas.jpg
Sponzori-slide-1-07.png
bottom of page