top of page

FIS SVJETSKI KUP

Photo: © @skiworldcup.soelden

MARTA BASSINO POBJEDNICA JE ŽENSKOG VELESLALOMA U SOLDENU NA OTVORENJU SEZONE

Autor: HULJS SKI

Konačni poredak:

1. Marta Bassino - 2:19:69 - Italija - Proizvođač opreme: Salomon

2. Federica Brignone - 2:19:83 +0:14 - Italija - Proizvođač opreme: Rossignol

3. Petra Vlhova - 2:20:96 +1:13 - Slovačka - Proizvođač opreme: Rossignol

Djevojke iz Italije potvrdile su izvrsnu formu koju su brusile na treningu tokom zadnja dva mjeseca i suvereno osvojile prva dva mjesta. Marta Bassino nije dozvolila nikakva iznenađenja nakon što je u prvoj vožnji osvojila prvo mjesto ispred sunarodnjakinje Federice Brignone, prošlogodišnje pobjednice WC-a. Suvereno je vozila obje vožnje i s ukupno prednošću od 13 stotinki sekunde osvojila Solden.

Federica Brignone prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa i osvajačica Velikog kristalnog globusa vozila je obje vožnju na vrhunskom nivou, što je bilo dovoljno u ovom trenutku samo za drugo mjesto iza svoje sunarodnjakinje. 

Petra Vlhova odvozila je najbolje vrijeme druge vožnje što je donijelo treću poziciju u poretku prvog veleslaloma sezone nakon prve vožnje gdje je napravila jednu veću grešku i trebalo je dobro stisnuti kako bi poboljšala svoju poziciju. 

 

Alice Robinson prošlogodišnja pobjednica sjajno je krenula u drugu vožnju, ali kako ima iznimno agresivni stil vožnje to ju je koštalo na glavnoj strmini i izgubila je svu prednost, ali je uspjela doći do mjesta u prvih 15. na prvom veleslalomu sezone.

Naše susjede Slovenke završile su redom Meta Hrovat na šestom mjestu, Ana Bucik na 21.mjestu dok je Neja Dvornik bila 48. nakon prve vožnje, a Tina Robnik nije završila drugu vožnju

Žene su završile svoju prvu vožnju veleslaloma, na otvorenju skijaške sezone Svjetskog kupa u Soldenu na glečeru Rettenbach. 

Trenutni poredak je:

1. Marta Bassino - Italija

2. Federica Brignone - Italija

2. Mina Fuertst Holtmann - Norveška

Kako hrvatska nema predstavnika, naši susjedi Slovenci imaju svoje predstavnice na 12 mjestu Tinu Robni, Metu Hrovat na 13. mjesti i Anu Bucik na 26. mjestu koje će startati u drugoj vožnji.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page