top of page

SKIJALIŠTA

Photo: SnowForecast

LJETO JE GOTOVO, STIŽU OBILNE KOLIČINE SNIJEGA NA GLEČERE!

Od petka, 25. rujna, hladna fronta donosi ne samo hladne temperature već i puno oborina.

Na pomolu je prvi veliki početak zime u jesen. Tijekom vikenda na ledenjacima se očekuje do 100 cm svježeg snijega. Ali zabijelit će i na nižim uzvisinama Alpa, jer će se snježna granica  spustiti i do 1000 metara.

Područje niskog tlaka osigurava zimsko vrijeme na planinama vikendom. A to se širi od Francuske preko Švicarske i Austrije do Južnog Tirola. Do ponedjeljka se u visokim planinama može pasti do 1 metar svježeg snijega (vidi donju tablicu). Napokon svježi snijeg za ledenjake, na koje je utjecalo toplo i dugo ljeto. 

Prva skijaška područja ledenjaka već su otvorena

Ako volite powder, za vikend biste trebali otići na jedno od već otvorenih skijaških područja ledenjaka. U Austriji je, uz ledenjak Hintertux, ledenjak Pitztal već otvoren za skijaše. U petak, 25. rujna, otvaraju se padine na ledenjaku Rettenbach u Söldenu i jedan dan kasnije na ledenjaku Kaunertal. U Južnom Tirolu skijanje je moguće na ledenjaku Schnalstal i na Stilfser Jochu, a u Švicarskoj ljetna skijališta u Zermattu i Saas-Feeu. 

Trenutni pogled na Pitzaler glečer u dolini sigurno nije očaravajući, ali smo sasvim sigurni da ste u živite u blizini dva sata spuštanja niz jednu staza nebi sigurno odbili, kao ni mi. Kako bilo uskoro vjerujemo da ćemo svi uživati prvo na glečerskim stazama Molltaler i Kitzsteinhorna koji su nam najbiliži a onda i na pravim skijalištima kao što su Obertauern i Kronplatz koji među prvima otvaraju svoja vrata. 

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page