top of page

Novosti sa skijališta

Photo: Stubai glacier

SVJEŽI SNIJEG ZABIJELIO GLEČERE U KOLOVOZU

Autor: HULJS

Prekrasno jutro osvanulo je za sve ljubitelje snježnih padina koji nikako ne mogu dočekati povratak na skijaške staze. Prvi snijeg u kolovozu svakako je slučajnost za ovo doba godine pa čak i na 3000 metara n/v gdje ga je palo između 25 i 35 centimetara ovisno o pojedinom glečeru.

U Italiji je novi bijeli pokrivač dobio Passo Stelvio gdje se okuplja kompletna talijanska reprezentacija svih uzrasta i druge reprezentacije koje se pripremaju za početak Svjetskog kupa u listopadu. 30 cm novonapadalog snijeg sigurno će produžiti nekada upitnu ljetnu sezonu na Passo Stelviu (2019. god).

Austrijski glečeri tradicionalno su mjesta gdje hrvatski skijaši naprave svoje prve skijaške korake u sezoni, mi iz HULJS-a najčešće idemo na Kitzsteinhorn, članovi HZUTS-a svoje otvorenje imaju na Stubai glečeru dok Cro Ski ide na Molltaler kao i svi hrvatski klubovi prvom prilikom. 

 

30-tak centimetara snijega palo je na austrijskim glečerima, dio ih je nažalost bez snijega kao što je to Solden koji konture poprima tek u rujnu mjesecu, dok će ostalim glečerima to pomoći da zadrže snijeg što više dok ne počnu veće količine snijega padati nadamo se već u rujnu ili možda i kolovozu. 

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

Sljedeći izleti

Molltaler glečer - 1. HULJS skijanje

24.10.2020.

Prvo naše skijanje zakazujemo za 24. listopad na Molltaler glečeru s polascima iz Zagreba i Rijeke. Nakon preranog zatvaranja skijališta jedva čekamo da stanemo na skije i uživamo na padinama!

Kitzsteinhorn glečer skijanje i uživanje

14.11.2020.

Prošle sezone spletom okolnosti bili smo na prvo izletu 14.11.2020. i uvjerili kako je prekrasno skijalište uz obilje snijega bio Kitzsteinhorn glečer. Upravo zato stavili smo ovaj datum za naše drugo skijanje!

Please reload

Partneri

Decathlon logo.png
Head_logo_black.jpeg
gopro.jpg
Body balance.png
Sponzori-slide-04.png
kaportal-logo-kocka.png
Utilitas.jpg
Sponzori-slide-1-07.png
bottom of page