top of page

SKIJALIŠTA

PARTNERI

Photo: RTC KRvavec

HRVATSKI SKIJAŠI NE MOGU U SLOVENIJU BEZ NEGATIVNOG PCR TESTA NA SKIJALIŠTA!!!

TOČNE INFORMACIJE S TERENA by: Filip Pluščec!

Prema natpisu u medijima da ce se raditi testovi na granici krenuli smo na skijanje u Sloveniju i došli na granični prijelaz Bregana gdje nam je granični policajac objasnio da to ne vrijedi za putnike iz Hrvatska kako su prenijeli svi portali i mediji bilo slovenski ili hrvatski već je to isključivo za Slovenske državljane koji se vraćaju i da se to rade brzi antigenski testovi, a za ulazak u Sloveniju stranim državljanima treba PCR test. Slovencima ništa ne znači što je netko prebolio Covid-19, moraju imati negativni PCR test za ulazak u Sloveniju.

 

Isto tako Republika Hrvatska zahtjeva da pri povratku prikažemo PCR test ne stariji od 48 sati, ili daju mjeru samoizolacije dok ne dobiješ u Hrvatskoj PCR test ( mislim da je najbolje odmah se naručiti na PCR test na dan kad se vračas i uz mjeru samoizolacije odmah otići na naručeni termin testiranja.)

 

Ja sam osobno prebolio koronu prije mjesec dana pa pri povratku ne trebam nista jer imaju u sustavu da sam prebolio, ali za svaki slučaj nek se uzme pozitivan test sa sobom. Kod Slovenaca ništa ne znači ako si prebolio koronu, to ih ne zanima.

Smještajni kapaciteti u Sloveniji ne rade, turizam nije dozvoljen kao niti restorani i kafići.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page