top of page

FIS SVJETSKI KUP

PARTNERI

Photo: © HST

ZRINKA 37. U PRVOM SLUŽBENOM NASTUPU U SVJETSKOM KUPU, LEONA NAŽALOST BEZ ZAVRŠETKA PRVE VOŽNJE

AUTOR TEKSTA: Hrvatski skijaški timovi

[ZRINKA 37. U PRVOM SLUŽBENOM NASTUPU U SVJETSKOM KUPU, LEONA NAŽALOST BEZ ZAVRŠETKA PRVE VOŽNJE]

Bio je ovo polovično uspješan dan za naše cure u Semmeringu. Zrinka Ljutić (Team Ljutić) hrabro se spustila s brojem 70 i prikazala kvalitetno skijanje i usprkos nekim greškama u sredini staze, došla do 37. mjesta uz 3.57 zaostatka za vodećom, malo više od 60 stotinki od druge vožnje. Odličan prvi slalom za Zizi.

Leona Popovic nažalost nije uspjela spojiti tri utrke s bodovima, malo nakon prvog prolaza ostala je u stražnjem položaju i nije uspjela uhvatiti sljedeća vrata te je morala odustati.

U vodstvu je Mikaela Shiffrin ispred Michelle Gisin i Katharine Liensberger

 

Švicarska 27-godišnja skijašica Michelle Gisin trijumfirala je na trećem slalomu nove sezone Svjetskog kupa voženog u utorak u noćnim uvjetima na stazi Panorama u austrijskom Semmeringu, gdje je za 11 stotinki nadmašila domaću predstavnicu Katharinu Liensberger i tako došla do prve pobjede u karijeri.

 

Švicarka je s dvije ujednačene vožnje uspjela zadržati 11 od 30 stotinki prednosti iz prve vožnje pred Liensberger, koja je imala najbolji rezultat u drugom nastupu.

 

Najbrža u prvom nastupu bila je Amerikanka Mikaela Shiffrin, ali nije dodala još jednu slalomsku pobjedu u svoju biografiju, jer je na drugoj stazi napravila previše sitnih pogrešaka i na kraju zaostala više od pola sekunde za pobjednicom (+0.57) te se morala zadovoljiti trećim mjestom.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page