top of page

FIS SVJETSKI KUP

Photo: © Hrvatski ski timovi

ZUBO MAJSTOR POVRATKA ZA NOVO POSTOLJE

Autor: Hrvatski skijaški timovi / I.S.
 

Vrijedilo je čekati jedan dan duže za novi veleslalom FIS Svjetskog kupa u Santa Caterini. Filip Zubčić nakon prve vožnje s nekoliko grešaka i 21. mjestom, ponovno je zasjao u drugoj. Već u prvoj je bilo jasno da je brzina tu, ali drugi lauf je Zubo bio odličan i znali smo da će ponovo dugo sjediti u stolici vodećeg.

Tako je i bilo, te je Zubo napravio skok od 18 mjesta i na kraju došao do trećeg mjesta. U utrci je pobijedio Odermatt ispred Forda

Zubo je danas pokazao još jednu kvalitetu, a to je da je brz i kada radi velike greške i da je sposoban zadržati mirnoću i nakon grešaka. I to je fenomenalan podatak za nastavak sezone.

PRVA VOŽNJA:

Nije ovo bio lauf kakav je Filip Zubčić zamislio kada je kretao sa starta drugog dana natjecanja u Santa Caterini. Dvije veće greške i nekoliko manjih, dosta toga na ravnim dijelovima staze i na kraju prve vožnje 21. mjesto uz 1.25 zaostatka.

U vodstvu je Marco Odermatt, 19 stotinki ispred Haugena i 24 ispred Pinturaulta. Unutar pola sekunde su četiri skijaša, a unutar sekunde njih 15. U drugu vožnju se ulazilo s 1.85 zaostatka.

Što se tiče brzine Zubo je očito ima, jer ovaj zaostatak uz ovakve greške na ovako kratkoj stazi ne bi bio ovako mali da brzine nema. Tako da ako Zubo pogodi drugi lauf, ponovo je sve moguće jer su razlike male.

Druga vožnja od 13.00.

AJMO ZUBO, PUN GAS!!!

BRAVO ZUBO, BRAVO CIJELI TIM ZUBO, IDEMO DALJE

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

PARTNERI

LAUF-offical logo-01.png
Sponzori-slide-04.png
Body balance.png
Head_logo_black.jpeg
gopro.jpg
kaportal-logo-kocka.png
Utilitas.jpg
Decathlon logo.png
bottom of page