top of page

SKIJALIŠTA

Photo: Molltal gletscher facebook

ZA VIKEND OTVARAJU STUBAI,
KITZSTEINHORN I MOLLTALER GLEČERI

Predstojeći vikend 2. i 3. listopada tri Austrijska glečera otvaraju svoje žičare i skjiaške staze, Stubai, Molltaler i Kitzsteinhorn glečer. 

Na Molltaleru su uspjeli čuvanjem zaliha snijeg od proljeći spasiti početak sezone i osposobiti jednu skijašku stazu koju će vrlo vjerojatno zauzeti svi skijaški klubovi i reprezentacije iz nama bližih država koje se ne pripremaju u Švicarskoj ili na Hintertuxu koji uvijek imaju dovoljno snijega.

Kitzsteinhorn tradicionalno otvara početkom listopada i on svoj početak sezone uvijek temelji na zalihama koje već u srpnju stavljaju pod platno, štite ga od sunca i garantiraju otvorenje sezone. Biti će otvorene 3 staze sigurno, moguće da je i zbog veće količine napadalog snijega otvore staze sve do Alpin Centra koji se nalazi na 2400 mnv. Ono što je prednost Kitzstenhorna u odnosu na sve glečere jest manji snowpark je instaliran na samom vrhu glečera, što znači da će svi ljubitelji trikova i vratolomija u startu doći na svoje bilo da su skijaši iili snowboarderi.

Stubai je prošle godine i Kitzsteinhorn i Moltal početak sezone odgodio za sredinu mjeseca studenog zbog južnog vjetra, u skijaškoj terminologiji nazvan "fen" koji dolazi s toplim zrakom i doslovno ogoli glečere do nepreznatljivosti. Inače tradicionalno veliko otvorenje sa ski testovima na Stubai je 14.11. kada on počne raditi u punoj operativnoj spremnosti staza. Kraj listopada rezerviran je za dolazak Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja na otvorenje, pripremne kampove i seminare na kojima se učitelji spremaju za nadolazeću sezonu. Nadamo se da neće biti potrebni testovi na Covid i da će svoj put moći odraditi bez problema. 

POČETAK SEZONE DONIO JE I VEĆU KOLIČINU SNIJEGA

Krajem rujna pala je veća količina na sva 3 skijališta.  To je bilo potrebno jer je snježna podloga došla do minimuma s obzirom na topli ljeto, a zalihe snijega još nisu bilo otpakirane. 

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page