top of page

SKIJALIŠTA

Photo:  © Ötztal Tourismus / Christoph Schöch

SOLDEN I KAUNERTALER OTVORILI SVOJE GLEČERE 26.09.2020. 

Solden je s radom nove sezone započeo u petak, 25. rujna 2020. s vučnicama na Rettenbach glečeru. Za vrijeme pandemije Covid-19 skijaški entuzijasti moraju biti spremni za drugačije uvjete i inovacije koje će ih dočekati na samom skijalištu: Apres ski barovi su postali mjesta za popiti kavu, zaštita za nos i usta potrebna je za vrijeme vožnje u žičarama, u restoranima dok ne sjednu za svoj stol, i utrke Svjetskog Skijaškog Kupa biti će bez gledatelja.  Da sve nebi bilo tako crno, Solden je predstavio novi sistem kupnje skijaških karata gdje će svi kupci moći povoljnije kupiti svoje karte. 

POČETAK SEZONE DONIO JE I VEĆU KOLIČINU SNIJEGA

Baš u vrijeme otvorenja najvišeg dijela skijališta, oko 50 centimara svježeg snjega spustilo na Rettenbach glečer. To je bilo potrebno jer je snježna podloga došla do minimuma s obzirom an topli ljeto, a zalihe snijega još nisu bilo otpakirane. Zbog svega navedenog rano otvaranje koje je bilo planirano za 13. rujan moralo je biti odgođeno za kraj mjeseca. S novom količinom snijega sada je sve spremno za otvorenje staze broj 32. Tijekom sljedećih tjedana postupno će se otvarati kilometri staze od mogućih 144 kilometara koje Solden nudi. Veliko otvorenje biti će 19.11. 2020.
 

Cijene skijaških karata na glečeru:

Odrasli 25 eura

Juniori 20 eura

Djeca 15 eura

Na Kaunertaler glečeru u ovom trenutku otvoreno je 4,5 km skijaških staza što je za ovo vrijeme izvrsno. Veliko snowboardersko otvorenje tradicionalno u njihovom parku s ogromnim testimonijalom snowboard opreme dogoditi će se 35. KTO Kaunertaler Opening.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page