top of page

SKIJALIŠTA

PARTNERI

Photo: Damir Gobec, Huljs Ski

ODLUKOM O PRODULJENJU MJERA NA GRANICI DO 15.1.21. SVE NADE O "HRVATSKOM TJEDNU" SU UGAŠENE

Proteklih dana svjedoci smo iskakanja oglasa prvenstveno o školama skijanja da počinju prijave za Hrvatski tjedan od 09.01. do 16.01.2021. prije svega u Italiji jer još uvijek ne postoji odluka o traženju PCR testa od strane Talijanskih vlasti za ulazak u Italiji i slobodno skijanje na poznatim padinama Alta Badije, Kronplatza, Sextena i drugih skijališta nadaleko poznata svima.

U kontaktu s tim školama dobili smo informaciju da je to zapravo samo nada da bi se mogle granice otvoriti i da naši neće tražiti test prilikom povratka u domovinu. Današnjom odlukom Nacionalnog stožera te nade su ugašene, odnosno nisu ako ste voljni platiti PCR test po osobi 690 kn po povratku u Hrvatsku. Dok ne dođu rezultatiti testa dakako ste prisiljeni biti u karanteni odnosno izolaciji.

Nacionalni stožer donio je novu odluku kojom se produljuju stroge mjere na granicama. 

Mjere na granicama su produljene na mjesec dana, sve do 15. siječnja. 

Prema tim mjerama u Hrvatsku državljani EU mogu ući samo s negativnim PCR testom ne starijim od 48 sati ili moraju ići u samoizolaciju do pristizanja negativnog testa, uz nekoliko iznimki koje se odnose na tranzit, prekogranične radnike, diplomate, zdravstvene radnike...

 

Obveza PCR testa ili samoizolacije se odnosi i na sve hrvatske državljane izvan Hrvatske koji su za blagdane planirali doći u posjet, ali i za sve Hrvate koji se vraćaju iz gotovo svih zemalja svijeta pa će bilo kakva putovanja za božićne i novogodišnje blagdane biti teško izvediva.

 

Propisano je državljanima trećih zemalja dopušten samo tranzit kroz Hrvatsku, ne računamo li neke doista iznimne slučajeve u kojima mogu boraviti u Hrvatskoj.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page