top of page

Novosti sa skijališta

Photo: Leitner company

3 ZINNEN DOLOMITI DOBIVAJU NOVU GONDOLU U SEZONI 2020/21

Autor: HULJS

3 Zinnen dolomiti skijalište je do prije koju godinu bilo poznato samo HZUTS-u odnosno učiteljima skijanja koji su tamo godinama odrađivali svoje tečajeve. U zadnjih 6 godina investicije koje se dešavaju u skijalištima Južnog Tirola, u ovom slučaju 3 Zinnen dolomita mjere u stotinama milijuna eura i ne misle stati s ulaganjima.

Šesta žičara u roku od šest godina. Na početku skijaške sezone 2020/21 u Sextenu se otvara moderna gondola s 10 sjedala. S novim HELMJET-om duga čekanja na velikoj i prastaroj gondoli odlaze u povijest. Uz to u selu Moos se gradi nova vučnica za najmlađe i početnike. A daljnji planovi za nove željeznice i priključke već su u ladici.

Povijest HELMJET-a

Nakon 40 godina rada, stara žičara s velikim kabinama za 80 ljudi odlazi u povijest. Od prosinca 2020. Leitner-ova moderna žičara prevozit će skijaše i posjetitelje iz sela Sexten do modernog restorana HELM podno istoimenog masiva. Svaka od 58 premium kabina moći će prevesti 10 osoba, opremljena je stalcima za skije, klupama obloženim kožom te će se tijekom ljeta moći koristiti za biciklizam. Za vrijeme vožnje imate prekrasan pogled na Dolomite i suncem obasjani Sexten.

Helm je popularno odredište za obitelji, izletnike i skijaše i zimi i ljeti. Vožnja do planinarske stanice na nadmorskoj visini od 2040 metara trajat će otprilike šest minuta duže nego prije, ali  kapacitet osoba gotovo će se utrostručiti s novim kabinama. „Svi smo željeli ovaj projekt dugi niz godina. Nova žičara nešto je poput završnih detalja našem dragulju 3 Zinnen Dolomites, mjestu sporta i planinskog odredišta i čini završni dio slagalice u smislu ulaganja posljednjih godina", kaže Winkler. U posljednje dvije godine, dvije nove žičare su bile na Helmu

Uz novu žičaru, u skijalištu 3 Zinnen postoji i još jedna novost. Za početak sezone 2020/2021, stara vučnica ("tanjurić") Bruggerleite (izgrađeno 1972.) u Moosu bit će zamijenjeno novim vučnicom (vidi donju kartu staza). Malena seoska žičara vrlo je popularna jer se može koristiti za skijanje od Moosa do Sextena.

Budućnost 3 Zinnen Dolomita

Planovi za daljnja ulaganju već su spremni, najznačajnije među njima je spajanje skijališta 3 Zinnen Dolomiti i Sillian Ski cirkus čija bi izgradnja trebala započeti u ljeto 2021. godine, naravno ako sve bude u redu s obzirom na Covid 19 pandemiju.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

Sljedeći izleti

Molltaler glečer - 1. HULJS skijanje

24.10.2020.

Prvo naše skijanje zakazujemo za 24. listopad na Molltaler glečeru s polascima iz Zagreba i Rijeke. Nakon preranog zatvaranja skijališta jedva čekamo da stanemo na skije i uživamo na padinama!

Kitzsteinhorn glečer skijanje i uživanje

14.11.2020.

Prošle sezone spletom okolnosti bili smo na prvo izletu 14.11.2020. i uvjerili kako je prekrasno skijalište uz obilje snijega bio Kitzsteinhorn glečer. Upravo zato stavili smo ovaj datum za naše drugo skijanje!

Please reload

Partneri

Decathlon logo.png
Head_logo_black.jpeg
gopro.jpg
Body balance.png
Sponzori-slide-04.png
kaportal-logo-kocka.png
Utilitas.jpg
Sponzori-slide-1-07.png
bottom of page