top of page

SKIJE│OPREMA

Photo: © Svetozar Basara, Marines sport

RECENZIJA SKIJA: HEAD REBELS WC E-RACE PRO 165 CM

Autor: HULJS SKI

Skije Head WC Rebels e-Race Pro SW RP + FF ST 14 s srednjim radijus, prilagođenom geometrijom i natjecateljskom platom predstavljuju najbolje svestrane race skije kod HEAD proizvođača, koje se sa različitim vrstom vožnje - od eksplozivnih kratkih zavoja do dužeg vijuganja. 

Snaga i vrhunske preformanske rezultat su Graphene WC Sandwich konstrukcije. Sofisticirana konstrukcija uz klasične materijale koristi se Graphene materijal - najtanji i najtvrđi poznati materijal na svijetu. Uravnotežena mješavina laganog grafena i dodatnih slojeva titana stvara izuzetno pokretljive i reaktivne skije prvoklasnih performansi. Zahvaljujući naprednim tehnikama uključenim u proizvodnju, skije pružaju nevjerojatnu stabilnost, nesmetano uživanje u vožnji i beskompromisno prianjanje rubnika čak i u najzahtjevnijim uvjetima(ledena ploha).

 

Novost ovogodišnjeg modela je tehnološka inovacija ublažavanja nepotrebnih vibracija EMC. Sistem smanjuje negativne vibracije, možete od skije u svakom trenutku očekivati potpuno glatku vožnju se s izvanrednim prianjanjem rubnika i u najzahtevnijim uvjetima. Kada se skija savija i vibrira, sustav ih pretvara kinetičku energiju i koristi je za upijanje negativnih vibracija za fluidnije i stabilnije skije kojima možete u potpunosti vjerovati i usredotočiti se samo na svoju vožnju. Za izvrsne sposobnosti klizanja, RD Race Structured UHM C skije imaju kliznu površinu..

WC Rebels e-Race Pro SW RP su race skije, definitivno nešto najbolje što se može kupiti skijaškoj trgovini. Razlika u odnosu na natjecateljske skije jest po svojoj mekšoj strukturi i prilagođeni su rekreaciji s većom fleksibilnošću. Biraju ih najbolji skijaši s velikim očekivanjima od skija u smislu tvrdoće i perfomansa. Namijenjeni su vožnji na uređenim stazama, a vrlo dobro režu i u najtežim uvjetima, poput leda i umjetnog snijega.

Tehnične specifikacije:

  • Dužina: 160, 165, 170, 175, 180 cm

  • Širina vrha skije: 121 mm (170 cm)

  • Širina ispod veza: 68 mm (170 cm)

  • Širina repa skije 102 mm (170 cm)

  • Radijus: 14,4 m (170 cm)

  • Vez: FreeFlex ST 14

  • Ploča ispod veza: HEAD Race Plate WCR 14 short

  • Namjena: Race

  • Graphene WC Sandwich Cap konstrukcija

  • EMC – Energy Management Circuit - novi jedinstveni elektronski sistem za uklanjanje negativnih vibracija, pri čemu dobivamo stabilniju i uglađeniju skiju  za glatku vožnju po uređenoj stazi

  • RD Race Structured UHM C Base baza skije

  • Rebel Camber profil skija

 

Ponašanje skije na stazi:

Skiju smo vozili u Schladmingu na Planai-u i Haus dijelu. Snijeg nam je bio izuzetno kvalitetan, što bi se reklo idealni uvjeti na -5 i sunce. S obzirom na količinu skijaša stvorili su se mali hupseri preko kojih je ova skija veličanstveno prelazila, i rezala snijeg u bitno trenutku kad smo to od nje tražili. Skijanje s vhunskim skijašim (ex učitelji) bilo je agresivno i brzo uz dosta kraćih zavoja i poneko duže vijuganje, te smo razvijali smo prosječne brzine od 70 do 90 kmh i skija je pokazala iznimnu stabilnost bez nepotrebnih i negativnih vibracija baš kao što je i novi sustav EMC predstavljane kojim je KERS unaprijeđen i otišao je u povijest. Skiju bih usporedio s Atomic X9s, koja je bolja na vama je da odlučite ali sigurno nećete pogriješiti koju god odaberete. 

Tag: #Whatsyourlimit #Head #Rebels #WorldCup #skiing 

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page