top of page

SKIJALIŠTA

PARTNERI

Photo: HULJS SKI

U FLACHAU SE NASTAVLJA REKONSTRUKCIJA FLYING MOZARTA 

Nakon otvaranja gondole Panorama-Link ove zime koja je spojila Flachau i FlachauWinkll, sljedeći veliki projekt na skijaškom području Snow Space Salzburg se nastavlja nakon što je gradnja morala biti prekinuta prošle godine zbog pandemije korone, radovi su se sada u punom zamahu kako bi se obnovljena gondola mogla otvoriti za zimsku sezonu 2021./2022 . Gondola Flying Mozart u Wagrainu u potpunosti se obnavlja.

Gondola koji vodi od Kirchbodena u Wagrainu do Grießenkarecka od sljedeće će skijaške sezone zamijeniti moderna i moćna Doppelmayer gondola s 10 sjedala .

Za razliku od stare gondole, putnici ubuduće više neće morati stajati, jer su nove gondole opremljene pojedinačnim sjedalima i grijanim sjedalima.

Osim toga, pruža se izvrstan pogled zahvaljujući na okolna brda kroz ostakljenu gondolu i besplatnom WiFi u svim kabinama.

Ljeti nude i dovoljno mjesta za dječja kolica, brdske bicikle i ostalu sportsku opremu.

Osim udobnosti, značajno će se povećati i kapacitet gondole. Transportni kapacitet gotovo se udvostručuje na 4.000 ljudi na sat. To bi trebalo primjetno smanjiti vrijeme čekanja u dolini i na srednjim postajama. Dakako Flying Mozart Bahn na Grießenkarecku jedna je od najpopularnijih žičara na skijaškom području Snow Space Flachau. Put od doljne stanice do vrha na 1.885 metara tada če trajajati samo 11 minuta.

Podzemna srednja stanica s vezom na G-Link

Nova planinska stanica smještena je na najvišoj točki Grießenkara, točno nasuprot planinske stanice žičare Starjet 3. koja dolazi iz Flachaua. Na novoj stanici u dolini bit će podzemno parkiralište. Pristup gondolama je besplatan kao i parking što nije slučaj u recimo Dolomiti Superski skijalištima..

Kako bi se srednja stanica bolje integrirala u krajolik, većina će se graditi pod zemljom. Osim toga, planira se mogućnost izravnog spajanja do postaje G-Link, koja povezuje Grießenkar s Grafenbergom.

Kašnjenje u građevinskim radovima zbog Corone

Zapravo, novi Flying Mozart Bahn trebao se otvoriti u prosincu 2020. Ceremonija postavljanja temelja bila je u rujnu 2019. Međutim, građevinski radovi su odgođeni zbog pandemije korone. Nova planinska postaja izgrađena je u ljeto 2020. godine, dok je rušenje stare gondole i radovi na novoj postaji u dolini i srednjoj stanici morali biti odgođeni za ljeto 2021. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page