top of page

Novosti sa skijališta

Photo: © Heuberge

PRVO SKIJALIŠTE U EUROPI OTKAZUJE SKI SEZONU 2020/21

Autor: HULJS

Epidemija COVID-19 nažalost stvara neizvjesna vremena za novu skijašku sezonu turizam na skijalištima diljem Europe.

Zbog svih epidemioloških preduvjeta i nemogućnosti osiguranja istih skijalište Fideriser Heuberge donijelo je zaključak o otkazivanju cijele skijaške sezone 2020/2021, prestanku rada žičara u zimskom periodu kao i restorani, barovi i planinske kuće za odmor.

Zatvoreno skijalište i hoteli

Iako skijalište nije veliko i poznato, sama činjenica da je veličine slovenskog skijališta Cerkno ili Golte da je na razmišljanje svim manjim skijaškim mjestima kako će i na koji način osigurati sve uvjete za goste da pritom ne ugroze svoje poslovanje i profitabilnost. 

S obzirom na to da se samo skijalište nalazi na dislociranoj lokaciji i daleko od grada gosti se mogu smjestiti u tri planinske kuće i objedovati u 2 restorana. Zbog malog broj skijaških staza profitabilnosti žičara, planinskih kuća i restorana temelji se na velikom broju ljudi. Međutim  upitno je dali će tako moći raditi ove skijaške sezone i ograničenja koja su uvedena zbog COVID-19 pandemije i odgovornog ponašanja svih prisutnih.

Rizik je prevelik, barem za Švicarsku

Vožnja najdužim sanjkalištem u Europi u dužini od 12 km također će biti zatvorena ove zime. 
Za Heuberge AG preveliki je ekonomski i zdravstveni rizik ukoliko bi došlo do širenja zaraze na samom skijalištu.

Objekti su još uvijek otvoreni ljeti, ali nije pronađen sigurnosni koncept za zimu koji na odgovarajući način štiti goste i zaposlenike i još uvijek omogućuje profitabilan rad.

Zbog toga će se područje skijanja i sanjkanja zaustaviti u sezoni 2020/2021. Očekuje se da će u funkciji biti ponovno u sljedećoj godini za sezonu 2021/2022. Odluka je donesena rano kako bi gosti i zaposlenici mogli bolje planirati.

Ostaje za vidjeti hoće li se i drugi skijališta odlučiti na ovaj korak. Većina njih trenutno je prilično optimistična kako se skijanje može odvijati u nadolazećoj zimskoj sezoni, iako s određenim ograničenjima.

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page