top of page

SKIJALIŠTA

PARTNERI

Photo: Josip Šepić, Kanal Ri, Adrijano Vučemilović, TIC Mrkopalj

NA SKIJALIŠTU ČELIMBAŠA DANAS SU OTVORENE STAZE U MRKOPLJU

Posjetitelji su proteklih nekoliko dana masovno dolazili na Platak ne bi li ulovili koji spust. Do 10 sati ujutro parking je bio pun registarskih tablica iz cijele Hrvatske, za karte se čekalo i po sat vremena, a red za žičaru počinjao je već na sredini staze Radeševo. Platak je ”živnuo” u punom smislu te riječi! Nakon ogromne navale na naše ”brdo uživanja”, u Mrkoplju se otvara poznato skijanje Čelimbaša. 

Skijalište Čelimbaša danas 8. siječnja je otvorilo svoje staze.

Radno vrijeme skijališta u Mrkoplju je od petka do nedjelja između 9 i 16 sati. Hostel skijački dom pod Čelimbašom je otvoren te nudi hranu i piće za van s bogatom ponudom.

Također na facebook stranicama općine stoji i da je sanjkalište spremno, staza pripremljena.  

Skijalište Čelimbaša nalazi se u srcu Mrkoplja, a nudi tri skijaške staze:

  • TURISTIČKU (crvenu) – duljine 1350 m,

  • DINKOVU (crnu) – duljine 500 m

  • SUNČANU (također crvenu) – duljine 1000 m.

 

Na vrh (1074 mnm) vozi vučnica sa tanjurićima, ukupne dužine 750 m. Najdulja staza dovoljno je široka i duga da vam pruži zadovoljstvo dobrog skijanja. Ima 3 prijelomnice, a nagib je u potpunosti u skladu s crvenom oznakom staze. Preostale dvije staze su kraće no zato još strmije i s dovoljnom količinom snijega su izvrsne i za zahtjevnije skijaše.

Staze se svakodnevno uređuju. U dnu je postavljen i jedan baby lift dužine 250 m. Postoji mogućnost najma skijaške opreme i škole skijanja.

Na Facebook stranici TIC Mrkopalj objavljeno je da se danas, 8.1. u 9 sati otvara skijalište Čelimbaša. Petkom, subotom i nedjeljom skijalište će raditi od 9 sati pa sve do 16 sati. Naravno, za one koji ne skijaju, kažu da je pripremljeno i sanjkalište!

Ono što smo primijetili da posjetiteljima na Platku nedostaje jest ugostiteljska ponuda, iz dobro poznatih razloga – zatvorenih objekata zbog epidemioloških mjera. Dobra vijest je da Hostel Skijaški dom pod Čelimbašom ima u ponudi jela i pića za van, što će obradovati mnoge skijaše nakon guštanja na stazi.

Ovako izgleda skijanje na Čelimbaši by Ivana Tilošanec:

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page