top of page

SKIJE│OPREMA

Photo: © Atomic.com

RECENZIJA SKIJA: ATOMIC REDSTER X9 WIDE BODY

Autor: HULJS SKI

Redster X9 WB (Wide Body) je ispod podnožja 10 mm širi od X9 kojeg već poznajemo, a to skiji daje veliku kontrolu i veću snagu na padinama kada postoje promjenjivi uvjeti. Skije sa širokim dijelom struka skije za Redster X serije su X9, X7 i X5, šire na vrhu, u sredini i repu nego kod klasičnog Redstera, idealne za rješavanje bilo kakvih uvjeta na stazi s maksimalnom snagom.

Ako ste razmišljali o skiji koja ima dobre carving performanse za uređenu stazu, ali popodne kad se staza pretvori u brašno, bljuzgu ili hupsere željeli bi imati veću širinu skije ispod veza uz kratki i duži zavoj bez problema? Skija iz Redster X serije s oznakom X9 WB (Wide Body) preuzela je svu tehnologiju i performans Atomic Redster FIS skija uz proširenu širinu skija ispod veza kako bi bila šira, za svestranije i jednostavnije skijanje.

Redster X9 WB koristi Power wood core drvenu jezgru na koju se stavlja ploča titanal. Opremljena tehnologijom Servotec, razvijenom u Svjetskom kupu, s pločicom (Servotec), na površini skije, i elastomerom umetnutim ispod uveza. Ulaskom u zavoj, elastomer se proteže i, odskakujući poput opruge, brzo se vraća u početni položaj povlačenjem ploče natrag prema sebi. 75mm širina struka skije ipak dozvoljava super brzo prebacivanje skije s rubnika na rubnik, ali je malo šira od ostalih redster modela, te se neće ukopavati za vrijeme mekanog snijega nego će lagano prelaziti preko njega i lošijih uvjeta na stazi. Ako padne friški snijeg provjereno će se skija ponašati izuzetno dobro, gotovo kao i na tvrdoj ledenoj podlozi.  

 

Ponašanje skije na stazi:

Nevjerojatnom lakoćom prelazi iz kraćeg u duži zavoj, od slaloma do veleslalom ili naprosto spusta ravno prema žičari. Fantastično se radijus prilagođava svakom željenom zavoju. Oduševljava njezina stabilnost pri ozbiljnim brzinama od 90 do 100 kmh što je sasvim sigurno odlika ServoTec tehnologije koja se i ovaj put pokazuje kao ispravan put Atomica.

Rubnici su savršeno držali čisto ledenu stazu na vrhu glečera, dok u svježem snijegu na nižoj visini su super plovile po hupserima koji nisu bili mali, dapače kolegama s užim strukom skija su pravile probleme i zahtjevali veliku potrošnju energije.

Dakako vrlo je bitno naglasiti da bi ovu skiju trebalo voziti u dimenziji od 176 cm za osobu visine 170 cm ili 182 za osobu do 180 cm. 

Tag: #weareskiing #atomic #redster #redsterx9 #marcelhirscher #benjaminraich #worldcup #skiing 

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

bottom of page