top of page
sqt3.jpg

Svjetski kup

Photo: T portal

15. godina Hrvatske u kalendaru Svjetskog skijaškog kupa - 3. dio

Tekst: Hrvatski skijaški timovi

Godine 2013. , ponovno imamo predstavnicu u ženskoj konkurenciji, Sofija nije završila prvu vožnju, a debitantski nastup imala je i Andrea Komšić te nije izborila drugu vožnju. Prvu krunu osvojila je Mikaela Shiffrin ispred Fride Hansdotter i Erin Mielzinsky.

 

U muškoj konkurenciji Ivica Kostelic je došao tada do osmog mjesta, Dalibor Šamšal, Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju, a Istok Rodeš nije se kvalificirao u drugu u debiju. Marcel Hirscher je obranio svoju krunu ispred Andre Myhrera i Maria Matta. 2014. prvi puta je utrka otkazana zbog toplog vremena i posljedično nedostatka snijega. Sljedeće sezone u ženskoj konkurenciji nastupile su četiri naše cure i sve po prvi puta, Leona PopovicIva MisakMatilda Sola i Saša Tršinski.

 

Prve tri nažalost nisu stigle do cilja, a Saša nije bila dovoljno brza za prolaz u drugu vožnju. Novu krunu uzela je Mikaela Shiffrin ispred Kathrin Zettel i Nine Loeseth. U muškoj konkurenciji imali smo dva predstavnika u drugoj vožnji, Zubo osvojio je 15. mjesto dok je Ivica po posljednji puta uzeo bodove na Sljemenu 18. mjestom. Pobjedu je ponovo uzeo Hirscher ispred Neureuthera i Sebastiana Fossa Solevaga.

 

Godinu poslije, utrka je nažalost ponovo otkazana, FIS nije dao zeleno svjetlo iako je prognoza bila dobra i na kraju su na dan utrke građani skijali na Sljemenu.

Dominaciju Mikaele Shiffrin 2017. godine prekinula je naša prijateljica Veronika Velez Zuzulova ispred Petre Vlhove i Sarke Strachove. Jedina hrvatska predstavnica bila je Leona Popović, no nažalost nije završila utrku.

 

U muškoj konkurenciji, Istok Rodeš i Elias Kolega bili su blizu kvalifikacije u drugu vožnju, ali nisu uspjeli. Matej Vidović bio je nešto sporiji i također se nije kvalificirao, kao ni Ivica Kostelić koji je odradio oproštajni nastup pred domaćom publikom. Filip Zubčić i William Vukelić nisu završili prvu vožnju. Krunu je uzeo iskusni Manfred Moelgg ispred Felixa Neureuthera i Henrika Kristoffersena.

Photo:tportal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama i očekujte najnovije informacije iz ski svijeta

Facebook

Instagram

YouTube

Najnovije vijesti

Please reload

Sljedeći izeti

Please reload

Partneri
Body balance.png
mah-sport-transparent-bg-rgb-yellow.png
Sponzori-slide-1-06.png
Sponzori-slide-04.png
kaportal-logo-kocka.png
Sponzori-slide-1-07.png
gopro.jpg
Utilitas.jpg
bottom of page