shutterstock_548094721_huljsb.jpg

Skijanje

Svaki skijaški spust je mali rizik. Evo kako se najbolje osigurati

Zagriženim skijašima ne treba posebno objašnjavati da skijanje, bez obzira na vještinu i iskustvo, i nije baš najsigurniji hobi na svijetu. Svaki spust predstavlja mali, svjesni rizik, a adrenalin koji donosi ogroman je dio užitka u najpopularnijem zimskom sportu. No, druga strana tog rizika nikome nije pretjerano zabavna, a u ozljedama i troškovima liječenja baš nitko ne uživa.

 

Europska iskaznica zdravstvenog osiguranja ne pokriva trošak kompletne medicinske njege unutar Europske unije, tako da, čak i ako imate takvu iskaznicu, prije prvog skijaškog izleta ove sezone nije loše uložiti u policu putnog zdravstvenog osiguranja.

Croatia osiguranje uoči početka skijaške sezone izašlo je s posebnom policom putnog osiguranja kreiranog prema specifičnim potrebama ljubitelja skijanja. Croatia Sezonsko SKI putno osiguranje jedinstvenom policom pokriva sve skijaške izlete i putovanja u inozemstvo do trajanja od 15 dana kroz četiri mjeseca skijaške sezone, a osim zdravstvene njege i troškova liječenja za hitne slučajeve do 50.000 eura, uključuje i posebna skijaška pokrića.

Sezonsko SKI putno osiguranje tako će vam, u slučaju da završite u bolnici duže od 3 dana, nadoknaditi trošak kupljenog i zbog ozljede neiskorištenog ski passa. Polica, osim toga, pokriva i prijevoz vozilom hitne pomoći ili helikopterom do najbliže bolnice, te prijevoz do Hrvatske ako se iz zdravstvenih razloga ne možete vratiti kući na planirani način. Osim toga, pokriveni ste i ako se, umjesto na skijanju, ozlijedite baveći se i nekim drugim rekreativnim sportom, ne nužno na snijegu.

U slučaju ozljede nećete biti prepušteni sami sebi. Croatia Sezonsko SKI putno osiguranje uključuje i 24/7 telefonsku asistenciju s kojom ćete u bilo koje doba dana ili noći moći zatražiti savjet ili preporuku na najbliže zdravstvene ustanove.

Policu možete ugovoriti za sebe ili za cijelu obitelj. Cijena individualnog osiguranja u promotivnoj ponudi koja traje do 15.12. iznosi 300 kuna, dok je u slučaju osiguranja cijele obitelji još niža i iznosi 275 kuna po članu. Osigurati se možete ovdje.

Najnovije vijesti

Please reload

Please reload

Sljedeći izeti

© 2020 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana