alpine-skiing-world-cup-dates-calendar-s

Svjetski skijaški kup

Please reload

Najnovije vijesti

Photo: Otztal tourism

Sölden je spreman za otvorenje
Svjetskog skijaškog kupa

U Söldenu zimska sezona već započinje početkom listopada, čim se zvijezde Svjetskog kupa u alpskom skijanju okupe na Rettenbach Glacieru visoko iznad Söldena - povodom otvaranja sezone alpskog skijanja. 

Sezona Svjetskog skijaškog kupa 2020. trebala bi početi 26. i 27. listopada, utrkom u veleslalomu. Žene će na skije stati u jutarnjim satima 26. listopada, dok će muškarci stati na skije (op. a. nadamo se) u jutarnjim satima 27. listopada u nedjelju.

Ako ste se pitali ćemu ovaj (nadamo se) za mušku utrku, ista je otkazana već dvije godine zbog loših vremenskih uvjeta. Posljednji pobjednik muškaraca u Soeldenu bio je Francuz Alexis Pinturault u 2016. godini. Zbog toga organizatori, a i svi drugi drže palčeve da im se nebo smiluje!

Utrka se održava na austrijskom ledenjaku Rettenbach u Soldenu.

Organizatori su u petak objavili da su pripreme u tijeku i prema rasporedu za utrke krajem mjeseca.

Soelden je bio domaćin prve utrke Svjetskog kupa 1993. godine i postao je redovito otvaranje na Svjetskom skijaškom kupu 2000. godine.

Trke u Soeldenu podudaraju se s nacionalnim danom Austrije 27. listopada, a glečer izgleda da je u dobrom stanju nakon što je u rujnu inspekcija FIS-a zaključila da pripreme koje su bile unaprijed predviđene uspjeli očuvati velike količine snijega zahvaljujući snažnoj zimi 2018. do 19.

 

"Osnovna priprema od starta do dna strme padine je završena i sada se bavimo napornim radom u donjem ravnom dijelu staze, što se u potpunosti može obaviti topovima za snijeg", rekao je Isidor Gruener, šef piste Soelden. 

S 30 do 40 centimetara svježeg snijega predviđeno za Soelden ovog vikenda, snijeg neće biti u nedostatku za ovosezonsko izdanje otvarača za Svjetski kup.

Najavni video za prvu utrku svjetskog kupa

Please reload

Sljedeći izeti

Partneri

© 2019 Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja. Sva prava pridržana