top of page
Sonne.jpeg

Skijališta

Najnovije vijesti

Please reload

Photo: Huljs

Kronplatz otvorio svoje staze na radost mnogih ljubitelja skijanja

Konačno su otvorene staze koje se spuštaju prema Brunicu, Olangu, San Vigiliju... rekli bi svi ljubitelji skijaških padina u Hrvata. Jedno od najmondenijih skijališta u Europi, Kronplatz zasigurno s najboljim žičarama otvorio je svoja vrata s kapacitetom od 60 km skijaških staza 30.11. 2019. godine.

​Već par godina unazad Zbor učitelja i trenera skijanja Primorsko goranske županije organizira seminar za potvrđivanje skijaške licence u narednom periodu i za svoje goste. Ove godine po slobodnoj procjeni bilo je 200 do 300 "naših skijaša" (moguće i više) na samom otvorenju.

Na ulazu u gondolu vodio se pravi "sportski rat" tko će prvi na gondolu između talijanskih i hrvatskih učitelja. Talijanski ponos ili Hrvatska domišljatost? Mislim da vam pobjednike ne trebamo predstavljati, to se već odavno zna! Talijani su nam posebice u nogometu i vaterpolu uvijek dobra mušterija, očito i u utrci na prvu žicu.

Najpoznatije perjanice Kronplatza, skijaške staze: Sylvester, Percha, Piculin i Erta nisu bile u funkciji, no to nije umanjilo sreću i zadovoljstvo svih skijaša i snowboardera ova tri prekrasna dana. 

Mene osobno fascinirao je SKI TEST koji je organiziran od strane sportske trgovine SPORTLER, gdje je bilo više od 20 proizvođača skijaške opreme. Nema čega nije bilo, od skija, kaciga, naočala, štapova, ruksaka s airbagovima, krema za mazanje, izotoničnih napitaka, skija za off piste, savjeti medicinskog osoblja, doslovno sve što možete povezati sa skijanjem svi su bili gore spremni pomoći sa savjetom u svakom trenutku. 

Kakvo ti skijalište Kronplatz bio kad se nešto ne bi gradilo, puštalo u pogon za novu sezonu i sl. Da bi održali korak s najboljima, a to oni svakako jesu gradnja nove međustanice Olang praktički je gotova, dok je nova gondola Rara bila u testnoj fazi za vrijeme našeg boravka na "brdu". Jedina velika mana cijelog skijaškog svijeta je konstantno dizanje cijena skijaških karata, svi se vjerojatno pitamo do kada?! Pa vjerojatno dokle god ćemo mi to željeti i moći plaćati, jer jednom tko zavoli skijanje i skijaške padine a i ovo brdu, teško se od njega rastaje

Sljedeći izeti

Please reload

Body balance.png
mah-sport-transparent-bg-rgb-yellow.png
Sponzori-slide-1-06.png
Sponzori-slide-04.png
MDV.png
Sponzori-slide-1-07.png
Partneri
bottom of page