top of page

Prvi skijaški koraci i dječja skijaška oprema

Najčešće pitanje svakog roditelja je kad je to vrijeme kad dijete prvi put staviti na skije.
Nema nekog pravila kad krenuti sa prvim koracima. Često to ovisi o samom djetetu i njegovom temperamentu, vremenu koje je prije toga proboravio u prirodi i igri na snijegu. Djeca su već sa tri godine spremna za prve korake na skijama. To mogu biti sasvim male i kratke skije svakako bez upotrebe štapova koje mogu poslužiti za igranje na snijegu. U toj dobi od 3-4 godine potrebna je konstantna prisutnost roditelja skijaša.

Ukoliko pak dijete upišete u dječji skijaški vrtić kojih danas ima gotovo na svim skijalištima prepustit čete ga u ruke profesionalaca koji će voditi brigu o djetetu da se zabavi, nauči prvim koracima na skijama, dok mu vi možete biti budna logistička podrška u svim nepredvidivim situacijama, kao ispadanje rukavica i brisanje suzica nakon pada .U toj dobi dijete upija kao spužva i vrlo brzo savlada osnovne spuštanja niz blage strmine kao što su vijuganja u plugu i blagi spust. U tom periodu se najviše razvijaju motoričke sposobnosti kod djeteta pa ih je poželjno iskoristiti, te u sljedećim godinama u školici skijanja nadograditi ostalim naprednijim skijaškim elementima. I evo nam novih Ivica i Janica

Kako odabrati skijašku opremu za djecu?

Roditelji uglavnom preuzimaju brigu oko odabira skijaške opreme za svoju djecu. Nova skijaška oprema za djecu je uglavnom skupa, a često iskoristiva samo jednu sezonu pošto djeca brzo rastu. U tim situacijama često se pristupa posuđivanju ili zamjeni opreme s prijateljima, pa se nerijetko dolazi u situaciju da takvim zamjenama dijete ne dobije adekvatnu skijašku opremu. Ne adekvatnom skijaškom opremom dijete slabije napreduje, zaostaje za grupom, gubi samopouzdanje. 


Svako dijete je različito, brzo napreduje i raste pa oprema koja je prošle godine odgovarala sad je premala ili preslaba. Skijašku opremu najbolje je iznajmljivati u skijaškim rentovima kojih danas ima dosta i kod nas u sklopu skijaških trgovina i servisa. Tamo rade stručne osobe s iskustvom koje će vam pomoči  u odabiru ski opreme koju uglavnom imaju u vrlo širokom asortimanu, pa nije teško izabrat adekvatnu skijašku opremu za svakog. U takvim trgovinama, rentovima vaše dijete neće samo dobiti adekvatnu skijašku opremu već će moći pripasati boje, sudjelovati u odabiru dizajna i modela koji se njemu sviđa.

Posjetite MAH Sport, našu trgovinu skijaške opreme u Zagrebu i Varaždinu,također možete ovdje obaviti ski servis te najam ski opreme. Odaberite adekvatnu skijašku opremu za svoje dijete prema stručnoj preporuci naših djelatnika u raznolikosti boja i modela kojih imamo na pretek. Ako pak već imate neku svoju skijašku opremu i želite je zamijeniti za veću ili bolju i to možete. Donesite svoju staru skijašku opremu i uz minimalne doplate možete ju promijeniti za adekvatnu rabljenu ili pak novu. U MAH Sportu mogućnosti su bezgranične.

Autor: Alen Šimunković, MAH Sport

KORISNI SAVJETI

Please reload

bottom of page